Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 11 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO geeft voorproefje op Ahsoka-serie met nieuwe Star Wars-set

Pas op 23 augustus gaat de langverwachte Star Wars-serie Ahsoka van start, maar LEGO heeft nu al een toffe inhaker onthuld. Maak kennis met LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II. Een voorproefje dat naar meer smaakt!

Andor wist de vieze nasmaak van The Book of Boba Fett effectief weg te spoelen: dus zó kan Star Wars er ook uitzien! Alsof niet Disney maar HBO een Star Wars-serie neerzet, een prestigeserie waar de kwaliteit vanaf spat. Scherp geschreven drama en politieke intrige, in plaats van de wat toegankelijkere popcorn-factor van onder andere The Mandalorian.

Disney+ presenteert Ahsoka

Op 23 augustus gaan we erachter komen of Lucasfilm opnieuw dat niveau aan gaat tikken met Ahsoka. Een gloednieuwe Star Wars-serie waar de zaadjes al voor geplant zijn in de vorige Disney+ Originals. Fans kijken er al enorm naar uit, want de serie gaat het live-action debuut markeren van niemand minder dan Thrawn, de beste Star Wars-schurk na Darth Vader. De boeken van Timothy Zahn over de militaire tacticus behoren tot de beste Star Wars-verhalen. Ooit. Zonder twijfel.

Je hebt nog even om dat leeswerk erbij te pakken, want Ahsoka gaat dus pas richting het einde van augustus van start. Of je komt alvast in de stemming met LEGO, want het Deense merk heeft de eerste inhaker voor de langverwachte Star Wars-serie zojuist onthuld. Maak kennis met LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II. Een gloednieuwe set die vanaf 1 september geleverd gaat worden, met een prijskaartje van, ouch, 169,99 euro.

LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II

Maar goed, dan heb je ook wat. Met 1394 steentjes bouw je de Ghost, een ruimteschip dat fans kunnen kennen uit de animatieserie Star Wars Rebels. Een schip dat eerder al in LEGO-vorm is verschenen, modelnummer 75053. Dit keer doet LEGO er een schepje bovenop: het pittige prijskaartje maakt meteen duidelijk dat je hier met een gedetailleerde set hebt te maken.

Het schip is 12 centimeter hoog, 34 centimeter lang en 26 centimeter breed. Ghost heeft werkende shooters, een cockpit waarin twee minifiguurtjes passen en een afneembare geschutskoepel. De Phantom II uit de naam van deze nieuwe set is een kleiner ruimteschip, waarin één minifiguurtje past.

LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II
💫 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II
💫 (Afbeelding: LEGO)

Tijdelijke vragen

Wat voor rol deze schepen precies gaan spelen in Ahsoka is uiteraard nog niet bekend. Wel geven de bijgeleverde minifiguurtjes alvast een voorproefje op welke gezichten voorbij zullen gaan komen in de Disney+ Original. Je krijgt Chopper, een droid, General Hera Syndulla, Leuitemnant Beyta, First Officer Hawkins en Jacen Syndulla. Namen die je nu waarschijnlijk nog weinig zeggen, maar hopelijk gaat Lucasfilm daar in augustus verandering in brengen met een meeslepend verhaal waar je U tegen zegt!

LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II
💫 (Afbeelding: LEGO)

Nu al trek in een Star Wars-set om te bouwen? Check dan de toffe lijst aan nieuwe sets die LEGO onlangs nog ter ere van Star Wars Day uitbracht. Of bekijk meer beelden van de nieuwe Ghost-set in de online LEGO Store.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.