Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

De 8 imposantste LEGO Star Wars-sets (waarmee je nu extra’s scoort!)

Je kunt nog tot en met 7 mei bij LEGO cadeautjes en extra VIP-punten scoren bij aanschaf van Star Wars-sets. Inspiratie nodig voor je verlanglijstje? We zetten de tofste, duurste Star Wars-sets voor je op een rijtje.

Op 4 mei is het Star Wars Day. Dat viert LEGO met een week vol nieuwe sets, gratis extraatjes en extra VIP-punten. Je leest er alles over in dit artikel. Maar ja, om in aanmerking te komen voor al die extraatjes moet je een flink bedrag aan Star Wars-sets spenderen.

Top 8 duurste LEGO Star Wars-sets

We helpen je een handje met een overzicht van de top 8 duurste LEGO Star Wars-sets van dit moment. Van de klassieke Landspeeder van Luke uit A New Hope tot het ruimteschip van Din Djarin en Grogu uit The Mandalorian: dit zijn de officiële LEGO Star Wars-sets met het pittigste prijskaartje van dit moment. Maar dan heb je ook wat.

LEGO Star Wars Luke Skywalker’s Landspeeder

Vind je de nieuwe X-Wing Starfighter van LEGO tof, maar blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kun je voor hetzelfde bedrag ook Luke’s Landspeeder aanschaffen, de X-34, uit Star Wars: A New Hope. Het voertuig zit tjokvol details, van het windscherm tot de grille aan de voorkant. Zelfs wat er mist is authentiek: de turbinemotor mist, net zoals in de film, de kap. Ook tof: er zit een standaard bij waarmee je de Landspeeder kunt laten zweven.

🎁 239,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars R2-D2

De allemansvriend, je favoriete droid uit Star Wars, is dankzij LEGO nu ook een set. En hoe! Deze Ultimate Collectors-set bestaat uit 2.314 steentjes, waarmee je een 31 centimeter hoge R2-D2 kunt bouwen. Een standaard en informatieplaatje maken het resultaat museumwaardig, maar de droid is allesbehalve een saai standbeeld. De kop kan draaien, de luiken kunnen opengeschoven worden en Luke’s Skywalker zit er zelfs in verstopt. Leuk extraatje: ter ere van de vijftigste verjaardag van Lucasfilm zit er ook een exclusief steentje bij.

🎁 239,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars X-Wing Starfighter

De nieuwste set uit dit lijstje is Luke Skywalker’s X-Wing Starfighter. Met 1949 steentjes bouw je het iconische ruimteschip na, inclusief een standaard waarop je de X-Wing in je gewenste oriëntatie ten toon kunt stellen. Het is niet de eerste X-Wing van LEGO, maar wel de meest gedetailleerde tot nu toe. Zo zijn de vleugels verbeterd en heeft het cockpit een gloednieuw interieur gekregen. We vertellen je er meer over in dit artikel.

🎁 239,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars Mos Eisley Cantina

De Star Wars-lijn van LEGO bestaat hoofdzakelijk uit ruimteschepen, maar er zijn gelukkig ook uitzonderingen op die regel. Mos Eisley Cantina maakte zijn debuut in Star Wars: A New Hope, en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest iconische locaties uit niet alleen de sciencefictionfranchise, maar uit de filmgeschiedenis. Met 3187 steentjes bouw je de bar na. Wat deze set uniek maakt, is dat ie in tegenstelling tot de meeste Ultimate Collectors-sets ook uitermate geschikt is om mee te spelen. Je krijgt er maar liefst 21 minifiguurtjes bij om je favoriete scène te ensceneren.

🎁 399,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars Republic Gunship

We gaan helemaal terug naar de Clone Wars. Je kunt de slag om Geonosis na gaan bouwen dankzij deze Ultimate Collectors-set van het Republic Gunship, een favoriet van fans van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars en de Battlefront-games. Van de draaiende geschutskoepels tot de zijkanten die je kunt openen om de Clone Troopers het slagveld op te gooien: deze set zit tjokvol authentieke details. Jammer genoeg krijg je, zeker gezien de prijs, er geen legertje Clone Troopers bij. Je zult het met een Clone Trooper Commander en Mace Windu moeten stellen.

🎁 399,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars The Razor Crest

De op één na duurste Star Wars-set van LEGO komt uit The Mandalorian. Dan hebben we het over de Razor Crest, het ruimteschip waarin Din Djarin en Grogu het universum door vlogen. Met de nadruk op ‘vlogen’: het ruimteschip sneuvelt helaas op explosieve wijze tijdens de serie. Dat weerhoudt LEGO er gelukkig niet van om een 72 centimeter lange Ultimate Collectors-versie ervan aan te bieden. We lichtten het resulterende pareltje voor je uit in dit artikel.

🎁 599,99 euro in de LEGO Store

LEGO viert The Mandalorian met ultieme Star Wars-set Razor Crest
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars AT-AT

De duurste Star Wars-set van dit moment is deze reusachtige AT-AT, samen met de onderstaande Millennium Falcon. Met maar liefst 6.785 stenen bouw je een 62 centimeter hoge en 24 centimeter brede versie van het iconische oorlogsapparaat. De poten én kop zijn verstelbaar, dus je kunt je favoriete scènes uit The Empire Strikes Back tot in detail nabouwen. Minifiguurtjes van onder andere Luke Skywalker maken het totaalpakketje af. Het is een rib uit je lijf, maar dan heb je ook een waar kunstwerk in huis.

🎁 849,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars Millennium Falcon

Het beroemdste ruimteschip uit de Star Wars-films en series is zonder twijfel de Millennium Falcon. Han Solo’s iconische schip bestaat uit 7.500 steentjes, waarmee je een 84 centimeter lange en 60 centimeter brede replica bouwt. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe reusachtig deze set is. Het Corelliaanse schip is nog altijd terecht het ultieme hebbeding van elke fan!

🎁 849,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars duurste sets Star Wars Day
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.