Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe LEGO-set is een eerbetoon aan jouw familie

Maak kennis met LEGO Ideas 21346 Family Tree, een door een fan ontworpen set waarmee je familiefoto’s een prominent plekje in je interieur kunt geven. Bouw je eigen stamboom.

Was je van plan om dit jaar in je familiegeschiedenis te gaan duiken? Of wellicht heb je al zo’n dik boek op je zolder liggen, het resultaat van tientallen uren werk van een tante, opa of ander familielid. Tof, maar hoe vaak sla je zo’n boek nou open? Waarschijnlijk zelden tot nooit.

LEGO Ideas 21346 Family Tree

Gelukkig brengt LEGO na de meer dan honderd nieuwe sets van januari nu ook de stamboom van je familie op een letterlijkere tot leven, aan de hand van een nieuwe set. Maak kennis met LEGO Ideas 21346 Family Tree, een plastic boom vol familiekiekjes die vanaf 1 februari beschikbaar is. De set gaat 89,99 euro kosten en bestaat uit 1040 steentjes, waarmee je een 29 centimeter hoge familiestamboom in elkaar kunt zetten.

Het unieke bouwwerk is de nieuwste IDEAS-set, een lijn die bestaat uit oorspronkelijk door fans ontworpen sets. Je kunt op de website LEGO IDEAS je eigen bouwsels uploaden, waar de Denen vervolgens eens in de zoveel tijd de beste designs selecteren. Topmodellen zoals deze piano en deze nostalgische Polaroid-camera gingen Family Tree al voor.

Seizoenen en familie

Terug naar je stamboom. Een fan genaamd Ivan Guerrero kwam met het idee om met LEGO een kleurrijke rode boom in elkaar te zetten, met zestien plekken om foto’s aan te bevestigen. Zo kun je letterlijk je favoriete herinneringen of familiegeschiedenis ophangen aan je ‘stamboom’.

LEGO Ideas 21346 Family Tree
(Afbeelding: LEGO)

Om het nog zoetsappiger te maken, kun je het laatje in de voet van de boom openen, waarin een ‘Our Family’-bordje zit verborgen. Ook krijg je er andere type bladeren bij, zodat je de Family Tree kunt aanpassen aan het huidige seizoen. Ook krijg je er vogeltjes, een vlieger, vlinders en andere decoratieve items bij om de set naar eigen inzicht te decoreren.

Prijskaartje en beschikbaarheid

Je kunt LEGO Ideas 21346 Family Tree niet geheel onterecht gimmicky noemen, maar ook zonder het ophangen van je favoriete familiefoto’s is het een mooie, kleurrijke en afwisselende boom die je interieur vanaf 1 februari kan gaan verrijken.

Dat is ook wat waard. Daarover gesproken: je kunt Family Tree nu voor 89,99 euro scoren in de LEGO Store. Of check de nieuwe bijbel die de Denen dit jaar uitbrengen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.