Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt ode aan Polaroid met betaalbare fotocamera-set

Maak kennis met de tofste nieuwe LEGO-set van januari 2024. De Polaroid OneStep SX-70 is een ode aan niet één, maar twee klassieke camera’s.

LEGO benut regelmatig de creativiteit van consumenten op de platforms IDEAS en BrickLink. Op beide websites kun je als fan je eigen bouwsels uploaden, waar andere gebruikers vervolgens op kunnen stemmen. In het geval van IDEAS selecteren de Denen eens in de zoveel maanden uit de meest geprezen ontwerpen een winnaar, die vervolgens als officiële set uitkomt.

Daar zit vaak een hoop tijd tussen. De professionele designers van LEGO passen namelijk vaak nog een hoop aan, om aan de zeer strikte kwaliteitseisen van het merk te voldoen. De door een fan ontworpen voetbaltafel van vorig jaar was daardoor bijvoorbeeld uiteindelijk praktisch onherkenbaar.

Afijn, dat mag de pret niet drukken. Feit blijft dat zeer toffe en vooral diverse ideeën van fans ingezet worden om mooie sets voor iedereen te ontwikkelen, met vaak de focus op volwassen.

LEGO Ideas 21345 Polaroid OneStep SX-70 Camera

Oktober vorig jaar schreven we over de Polaroid-camera, ontworpen door een LEGO-fanaat die zichzelf online Minibrick Productions noemt. Het speelgoedmerk maakte toen bekend dat zijn camera als echte set uitgebracht zou gaan worden.

LEGO Ideas 21345 Polaroid OneStep SX-70 Camera
(Afbeelding: LEGO)

Je raadt het al, nu is het zover. LEGO heeft het fan-ontwerp met opvallend minimale aanpassingen aangekondigd als officiële set, die al zeer binnenkort uitkomt. Vanaf 1 januari kunnen we allemaal aan de slag met LEGO Ideas 21345 Polaroid OneStep SX-70 Camera. Het prijskaartje? Een vrij schappelijke 79,99 euro.

Camera in twee smaakjes

Daarvoor krijg je 516 steentjes, waarmee je een klassieke Polaroid-camera en een verpakking van color-film in elkaar zet. Daarin kun je drietal bijgeleverde foto’s met een knipoog opbergen: van het LEGO House, van Polaroid-ontwerper Edwin H. Land, en een kiekje van de zus van de fan die dit model heeft ontworpen. Ach. Tof detail: de foto’s komen echt uit de camera glijden als je op de rode knop drukt.

LEGO Ideas 21345 Polaroid OneStep SX-70 Camera
(Afbeelding: LEGO)

De OneStep SX-70 zelf is negen centimeter hoog en negen centimeter breed. Camera-fanaten kunnen zelfs zelf kiezen welke Polaroid het eigenlijk is: je krijgt er namelijk stickers voor zowel de OneStep als de 1000 bijgeleverd, twee iconische modellen van het cameramerk.

Prijskaartje, releasedatum en meer bouwplezier

Polaroid OneStep SX-70 Camera is vanaf 1 januari beschikbaar in de LEGO Store voor 79,99 euro. Nu al trek in een bouwuitdaging? Check dan ook de klassieke door een fan ontworpen trein die LEGO begin december uitbracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.