Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 17 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe Orient Express-trein is een klassieker vol details

LEGO sluit 2023 ijzersterk af met de instant klassieker Ideas 21344 The Orient Express-trein. Meer dan een meter aan details.

Heb je de LEGO-versie van de iconische Harry Potter-trein al in huis of ben je minder van de magische franchise?

LEGO Ideas 21344 The Orient Express-trein

Dan hebben de Denen vanaf 1 december een bijzonder tof alternatief voor je klaarstaan. Het kerstgevoel komt meteen binnen, met een vleugje Agatha Christie: maak kennis met LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train.

Met 2540 steentjes bouw je een 116 centimeter lange klassieke trein. Een trein die je wellicht bekend voorkomt: zoals de naam van de set al verklapt is het model namelijk gebaseerd op het ontwerp van een fan, die zichzelf online Let.sGO noemt.

LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train
(Afbeelding: LEGO)

Oktober vorig jaar plukte LEGO zijn treinontwerp uit de zee aan creatieve uitspattingen die IDEAS heet, met een officiële release als belofte. Op 1 december is het dus zover, al is het originele ontwerp van Let.sGO rigoureus aangepast.

Eerbetoon aan de ontwerper

Ons hoor je in ieder geval niet klagen. Het resultaat mag er namelijk zeker zijn. De klassieke trein komt gepaard met acht minifiguurtjes, met naast een machinist, conducteur en stationsmedewerker ook verschillende passagiers, waaronder een wetenschapper, een hertogin en een schrijver, zodat je meteen je eigen versie van filmklassieker Murder on the Orient Express na kunt spelen.

LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train
LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train (Afbeelding: LEGO)

Tof detail: er zit ook een filmregisseur-minifiguurtje bij, die qua design gebaseerd is op de originele bedenker van de set. Leuke bonus.

Meer dan een meter aan details

Dan de trein zelf: met 2.540 steentjes bouw je een donkerblauwe locomotief, tender en twee rijtuigen. Je kunt het dak van de Orient Express afhalen en zo het interieur bouwen én bekijken. Toilet, een bar, een bed: dat soort werk. De trein is 1 meter en 16 centimeter lang.

Voor de treinfanaten onder ons is het goed om te weten dat alhoewel dit exemplaar gepaard komt met fancy ogende rails, de Orient Express ook gewoon op reguliere LEGO-rails van maatje L kan rijden.

Goed, slecht nieuws en het prijskaartje

Is er dan ook slecht nieuws? Zeker. LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train zet namelijk de trend door dat recente treinen steeds zonder motor worden geleverd. Die zal je er dus los bij moeten kopen, als je de wens hebt om de bolide ook echt te laten rijden.

Het is maar net hoe je het bekijkt: daardoor kan het prijskaartje ook weer lager uitpakken, terwijl veel consumenten ‘m waarschijnlijk enkel neer zullen zetten. Over de prijs gesproken: LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train wordt vanaf 1 december geleverd voor 299,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.