Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe oorlogsserie van Sopranos-veteraan zit vol grote namen

Maak kennis met The New Look, een prestigieuze oorlogsserie die je meeneemt in de modewereld tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan de hand van een berg grote namen. Gemaakt door een Sopranos-veteraan.

Apple is ook op serievlak gestaag verder aan het bouwen aan een reputatie waar je U tegen zegt. Apple TV+ is een beetje het HBO van vroeger: less is more, met hoogwaardige dramaseries en kwaliteitstelevisie.

Apple onthult oorlogsserie The New Look

Ook liefhebbers van het betere oorlogsverhaal hebben binnenkort een extra reden om een abonnementje te nemen. Alsof het scoren van de nieuwe oorlogsserie van Steven Spielberg en de rest van het Band of Brothers-team al niet indrukwekkend genoeg was, komt daar in februari nog een toptitel bij.

The New Look, een prestigieuze oorlogsserie die je meeneemt in de modewereld tijdens de Tweede Wereldoorlog Apple
The New Look, een prestigieuze oorlogsserie die je meeneemt in de modewereld tijdens de Tweede Wereldoorlog Apple The New Look, een prestigieuze oorlogsserie die je meeneemt in de modewereld tijdens de Tweede Wereldoorlog AppleThe New Look, een prestigieuze oorlogsserie die je meeneemt in de modewereld tijdens de Tweede Wereldoorlog Apple (Afbeelding: Apple)

Dan hebben we het over The New Look. Een historische dramaserie die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt, van scenarioschrijver Todd A. Kessler. Hij gooide eerder onder andere hoge ogen met diverse afleveringen van Bloodline en The Sopranos.

Grote modenamen in Parijs

De resulterende Apple TV+ Original is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en gefilmd in Parijs. Niet zonder reden: het verhaal draait om modeontwerpers Christian Dior, Coco Chanel en hun tijds en vakgenoten die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog doorstaan en tegelijkertijd de moderne mode lanceren zoals we die nu kennen.

Terwijl Dior doorbreekt met “zijn baanbrekende, iconische stempel van schoonheid en invloed”, komt Chanels heerschappij als ‘s werelds beroemdste modeontwerper in gevaar.

Al die pracht en praal gaat zeer accuraat in beeld gebracht worden, zo belooft Apple: “De verweven saga volgt de verrassende verhalen van Dior’s tijdgenoten en rivalen van Chanel tot Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga en meer; en, biedt een verbluffende blik in het atelier, de ontwerpen en kleding gemaakt door Christian Dior door middel van samenwerking met het Huis van Dior.”

Cast en soundtrack vol grote namen

Verwacht dus geen rondrennende soldaten en explosies: daarvoor kun je begin volgend jaar dus al aankloppen bij Masters of the Air.

Nee, The New Look wordt door en door een dramaserie, met een insteek die we zelden zien als het om oorlogsseries gaat.

Ook de cast is niet misselijk. Ben Mendelsohn als Christian Dior, Juliette Binoche als Coco Chanel, Maisie Williams als Catherine Dior, John Malkovich als Lucien Lelong, Emily Mortimer als Elsa Lombardi en Claes Bang als Spatz. Bingo!

Daar houdt het niet mee op wat grote namen betreft. De soundtrack van The New Look wordt namelijk verzorgd door Jack Antonoff, de man achter de recente albums van Taylor Swift. Hij trekt een blik met sterren open: onder andere Florence Welch, Lana Del Rey, Nick Cave en Matty Healy gaan nummers uit de tijd van The New Look coveren.

Los in februari op Apple TV+

Je merkt het al: The New Look wordt niet zomaar een tussendoortje. Apple heeft duidelijk flink de portemonnee getrokken voor wat één van de grootste prestigeseries van 2024 moet gaan worden. Op 14 februari gaan we erachter komen of de The Sopranos-veteraan daar in gaat slagen. Dan kun je de eerste drie afleveringen streamen op Apple TV+, met erna elke woensdag een nieuwe tot en met 3 april.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.