Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

4 geniale LEGO-ideeën van fans die in 2023 als officiële set uitkomen

Terwijl de eerste kerstsets alweer in de schappen liggen, bereidt LEGO zich al voor op 2023. De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk de hulp van fans ingeschakeld, via LEGO Ideas.

Dat is een platform waar fervente bouwers hun eigen bouwsels kunnen delen. Er staat een hoop crap op, maar zo nu en dan komt er ook een pareltje voorbij. Ontwerpen die er zo goed uit zien dat je zou wensen dat het om een set ging die te koop is.

LEGO Ideas: nieuwe reviewronde

Gelukkig laat LEGO die droom geregeld uitkomen. Het merk selecteert regelmatig designs op Ideas, die vervolgens getransformeerd worden tot officiële sets. Soms worden ze drastisch aangepast, zoals het geval is met de onlangs uitgebrachte LEGO Ideas voetbaltafel, maar dat mag de pret niet drukken.

Nu is het opnieuw raak. Het LEGO Ideas-team is door alle sets gegaan die meer dan 10.000 stemmen hebben gekregen op het platform. Dat waren er 39, en het team heeft er vier gekozen om daadwerkelijk als officiële set uit te gaan brengen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. LEGO Ideas The Orient Express

De LEGO-trein is een klassieker, maar naast de recent uitgebrachte Harry Potter-trein is het aanbod de laatste jaren schaars. Daar gaat verandering in komen. De Deense fabrikant gaat deze locomotief van een fan die zichzelf Let.sGo noemt namelijk uitbrengen als echte set. Het bouwsel heet The Orient Express en is gebaseerd op de Pacific PLM 231 K 8 uit de jaren dertig. Let dus op: de foto’s die je ziet zijn van het ontwerp van de fan in kwestie. Dit zijn geen officiële productfoto’s van de uiteindelijke officiële set.

🔥Check de set op LEGO Ideas

LEGO Ideas vier sets Orient Express
🌟 (Afbeelding: LEGO)

2. LEGO Ideas Polaroid OneStep SX-70

Over klassiekers gesproken! Een fervente bouwer genaamd Minibrick Productions maakte met slechts 538 stenen de iconische Polaroid OneStep na. Het leverde hem binnen korte tijd het benodigde aantal stemmen op om in aanmerking te komen voor de reviewronde. Je kunt zelfs aan het tandwiel aan de zijkant van de camera draaien om een foto te ontwikkelen. Ook de binnenkant zit vol detail.

🔥Check de set op LEGO Ideas

LEGO Ideas vier sets Polaroid
🌟 (Afbeelding: LEGO)

3. LEGO Ideas Tales of the Space Age

LEGO is met zijn Art-serie niet vies van een stukje kunst. Ook dit ontwerp van een fan genaamd John Carter kun je gerust een kunstwerk noemen. Kunstwerken, eigenlijk. Hij ontwierp drie platen van ongeveer tien bij vijftien centimeter, met daarop beelden die de ruimtevaart vieren. Strak, kleurrijk en zelfs een beetje 3D. Ook tof: aan de achterkant zit een frame van LEGO Technic, waardoor je de platen aan je muur op kunt hangen.

🔥Check de set op LEGO Ideas

LEGO Ideas vier sets Space Age
🌟 (Afbeelding: LEGO)

4. LEGO Insects

De vierde en daarmee laatste winnaar van deze reviewronde is een gebruiker genaamd hachiroku24. Hij ontwierp vijf insecten, waarvan er twee op ware grootte zijn nagebouwd. Het gaat om de herculeskever, lieveheersbeestje, een vlinder een honingbij en een bidsprinkhaan.

🔥Check de set op LEGO Ideas

LEGO Ideas vier sets Insects
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Het slechte nieuws

LEGO is druk bezig met het vaststellen van de uiteindelijke product designs van de vier winnaars. Over prijzen, lanceerdata en andere details is helaas nog niks bekend. Er staan bovendien nog eens vijf andere Ideas-sets in de wachtrij die al eerder geselecteerd zijn. Reken dus op zijn vroegst op een lancering ergens later in 2023.

Het goede nieuws? Begin volgend jaar vindt de volgende reviewronde plaats, met maar liefst 51 kanshebbers. LEGO heeft ze hier allemaal voor je op een rijtje gezet. Een feest voor het oog. Welke zou jij als officiële set willen zien?

LEGO Ideas Blog

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.