Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Geraldine Kemper en meer BN’ers geven zich bloot voor goed doel

Naakt voor het goede doel, daar kan niemand iets tegen hebben. Fotograaf Jasper Suyk kiekte een koffietafelboek vol blote BN’ers en minder bekende vrouwen. Inclusief Geraldine Kemper en Kim Feenstra, die samen ook al eens in Linda historie schreven met een shoot.

Vroeger legde je het kerstnummer van Playboy onder de kerstboom, met één blote BN’er, al was er dit jaar een jubileumnummer met vijftien. Nu is er in ieder geval een boek vol, en dan ook nog maatschappelijk verantwoord.

Geraldine Kemper en meer BN’ers naakt voor goed doel

Onder anderen Katja Schuurman, Holly-Mae Brood, Lauren Verster, Geraldine Kemper en Kim Feenstra zijn naakt vastgelegd in het boek Dear Future Me. Hiermee wordt geld opgehaald voor drie verschillende goede doelen: ActionAid, Pink Ribbon en Return to Sender. Vanaf vandaag (donderdag 14 december) is het koffietafelboek verkrijgbaar.

Dear Future Me van Jasper Suyk

Een ode aan het vrouwelijke lichaam én de mentale reis die daarbij hoort. Kwetsbaar, echt, puur, eigen, uniek. Met Dear Future Me, vraagt fotograaf Jasper Suyk achtentwintig vrouwen zich bloot te geven. Letterlijk en figuurlijk, door ze op hun krachtigst, zachtst en vrijst te fotograferen. Maar ook door ze een kritische vraag te stellen: wie ben je nou echt?”

Pakkende beelden van Geraldine Kemper en de andere blote BN’ers worden onderstreept met brieven, geschreven door de vrouwen in kwestie in dit moment en geadresseerd aan haar toekomstige zelf. Een waardevolle toevoeging aan het boek dat een uniek inzicht in de gedachten, dromen en aspiraties van deze vrouwen biedt. Waar denken ze nu te staan en waar willen ze heen? Dear Future Me, neemt je mee op deze reis zowel visueel als in geschreven woord. De brieven zijn vaak nog naakter dan het lichaam.

Vrouwelijke schoonheid en kracht

Dear Future Me, is een viering van de vrouwelijke schoonheid en kracht, maar dient ook een nobel doel. Suyk, alle vrouwen, locaties, assistentes, haar en make-up artiesten, de vormgever, drukker, So PR en MUA van de cover van het boek Nikkie Tutorials, ofwel iedereen die meewerkte aan dit boek deden dat kosteloos. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor een gouden driehoek aan goede doelen die vrouwen is hun krachten helpen zetten: Pink Ribbon, ActionAid en Return to Sender.

Blote BN’ers in Playboy door de jaren heen

Tijd voor een terugblik naar de tijden dat we nog lazen en keken in tijdschriften. Onze top 7 blote BN’ers in Playboy op een rij. Sluiten we af met de essentie van seks volgens Geraldine Kemper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.