Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Geraldine Kemper gaat jou de essentie van seks vertellen

Geraldine Kemper is zo iemand die ons altijd weer weet te verrassen. De iconische shoot met Kim Feenstra in Linda, finaleplaats in Expeditie Robinson, Big Brother, de krachtige campagne voor Van Gils en zo kunnen we nog even doorgaan. Nu is het in ieder geval tijd voor haar verhalen over de essentie van seks.

Via het programma Sterretje Gezocht werd Geraldine Kemper in 2009 een van de vast gezichten van BNN, inmiddels ze een mediapersoonlijkheid van de bovenste plank en meer dan alleen presentatrice. Ook op maatschappelijk vlak blijkt ze betrokken, getuige haar nieuwe luisterverhalen.

Geraldine Kemper over seks en wederzijdse toestemming

De inmiddels 31-jarige Geraldine Kemper heeft voor luisterplatform Rouze twee verhalen over seks ingelezen, die nadrukkelijk aandacht vragen voor wederzijdse toestemming in bed. In Zweden is dit principe al veel meer ingeburgerd dan hier, maar daar wil Geraldine Kemper verandering in brengen. In de verhalen wordt duidelijk gemaakt dat het heel belangrijk is dat beide sekspartners weten waar ze aan toe zijn en waar ze zin in hebben. Dat klinkt allemaal heel logisch, maar nog niet iedereen schijnt dat te snappen.

De verhalen zijn geschreven in samenwerking met schrijfster Cathelijne Blok, oprichter van feministisch kunstplatform Titty Mag. De eerste twee verhalen, die Geraldine Kemper heeft ingesproken, zijn vanaf vandaag te beluisteren. Het is de bedoeling dat er de komende weken meer erotische epistels in deze serie op Rouze verschijnen. Van wie is nog niet bekend.

‘Te weinig aandacht voor erotische verhalen’

Volgens Geraldine Kemper is er in erotische verhalen te weinig aandacht voor de wederzijdse communicatie tussen partners voorafgaan aan de seks. Op internationaal vlak zijn er al veel meer feministische erotische podcasts, waarvan veel mannen en vrouwen iets van kunnen leren. In dit artikel vind je een overzicht.

Meer van de podcasts over voetbal, politiek of muziek? Check in dit artikel de favoriete podcasts en luisterverhalen van de redactie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.