Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 9 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Meesterlijke piano-bouwset van LEGO maakt muziek via een app

Graag aandacht voor een van de meest briljante sets die LEGO ooit heeft uitgegeven. Deze piano, een vleugelpiano welteverstaan, is niet alleen een fenomenaal bouwwerk, maar je kunt er nog muziek mee maken ook.

De nieuwe bouwsets van LEGO voor volwassenen, te herkennen aan het label 18+, volgen elkaar in rap tempo op. De vleugelpiano komt uit de IDEAS-lijn. Dat zijn bouwwerken die ooit door hobby-bouwers zijn bedacht en een licentie hebben gekregen van de Deense speelgoedfabrikant.

Piano-bouwset van LEGO

Deze bouwset kreeg in 2021 al eens de Toy of the Year Award, en is nu opnieuw beschikbaar. De piano bouw je op met 3.662 LEGO-steentjes en meet 23 centimeter (hoogte) bij 31 centimeter (breedte) bij 36 centimeter (diepte).

🎹 (Afbeelding: LEGO)

De piano is niet voor niets een set voor volwassenen, te weten dat het bouwpakket behoorlijk gecompliceerd is. Alle toetsen zijn verbonden met een eigen hamertje, en het binnenwerk zit vol werkbare details.

Muziek spelen via Powered Up-app

Het meest unieke detail is de motor, die je middels de gratis Powered Up-app kunt aanzwengelen. Op deze manier breng je de piano in beweging met beweging en geluid, waarbij je de keuze hebt uit stukken van Bach, Beethoven, Liszt en andere componisten. Je kunt doen alsof je meespeelt met het gekozen nummer, maar je kunt het LEGO-bouwwerk ook op een mooie plaats in je interieur de show laten stelen als een soort pianola.

piano, lego ideas, vleugelpiano, muziek spelen, powered up app, bach
🎹 (Afbeelding: LEGO)

Tot slot zit er ook nog een krukje bij, dat zich prima leent voor een LEGO-minifiguur, die je er overigens niet bij krijgt geleverd. De piano is te koop voor 399,99 euro.

Meer indrukwekkende IDEAS-sets

Uit de breinen van hobbybouwers komen briljante ideeën. Zo behoren ook de LEGO-sets BTS – Dynamite, The Beatles – Yellow Submarine en de appartementen uit de sitcom Friends tot de IDEAS-lijn. Om maar te zwijgen over deze speelbare voetbaltafel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.