Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

BTS volgt The Beatles op met LEGO-set van videoclip Dynamite

Net als The Beatles heeft nu ook de Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS zijn eigen LEGO-bouwset, inclusief minifiguren. De videoclip Dynamite, die op YouTube 1,6 miljard keer is bekeken, staat centraal in de set.

Noem het gerust een conservatief vooroordeel, maar het is gewoon zo: jongens (en volwassen jongens) bouwen meer met blokjes dan meisjes en vrouwen. Met deze nieuwe bouwset lijkt LEGO meer vrouwelijke bouwers aan zich te willen binden. BTS is een boyband van mega-proporties met een wereldwijd publiek, dat vooral uit gillende dames bestaat.

BTS Dynamite als LEGO-bouwset

Welnu, zowel mannelijke als vrouwelijke fans en alles wat daartussenin zit, kan nu los met de minifiguren van hun idolen. RM (Kim Nam-joon), Suga (Min Yoon-gi), J-Hope (Jung Ho-seok), Jin (Kim Seok-jin), Jimin (Park Ji-min), V (Kim Tae-hyung) en Jungkook (Jeon Jung-kook) zijn allemaal vertegenwoordigd.

lego, bts, dynamite, ideas, bouwset, set, disco, the beatles, videoclip
🧨 (Afbeelding: LEGO)

De LEGO-bouwset zit vol met details uit de videoclip van de hitsingle Dynamite, die zich deels afspeelt in een platenwinkel, maar ook in een donutzaak en disco. Je kunt de verschillende scènes nabouwen. De BTS-set bestaat uit 749 onderdelen, 7 minifiguren en is 14cm x 38cm x 16cm groot. Vanaf 1 maart te koop voor 99,99 euro. Snel bij zijn, al is het om door te verkopen, want dit wordt een hardloper.

Uit de Ideas-lijn, net als The Beatles

De bouwset BTS Dynamite komt uit de LEGO Ideas-lijn en is dus ooit bedacht door een fan dan wel hobbybouwer. Veel muziekbands zijn er niet als bouwset, maar The Beatles waren de Zuid-Koreaanse sterren voor. Ook deze Yellow Submarine is een bouwset uit de Ideas-lijn, al is die op dit moment niet te koop.

lego, bts, dynamite, ideas, bouwset, set, disco, the beatles
🧨 (Afbeelding: LEGO)

Meer van de Rolling Stones dan de manie rond BTS en The Beatles? Check dan deze bouwset van LEGO voor aan de muur, die nog wel te koop is. En nu we toch op de muzikale tour zijn: check ook de complete jazzclub.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.