Alrik de Jong
Alrik de Jong LEGO 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt werkende voetbaltafel met forse korting

LEGO gooit nu al 30% korting op een van onze favoriete bouwsets van 2022. Juist, die voetbaltafel vol inclusie en diversiteit.

Afgelopen jaar kondigde de Deense speelgoedfabrikant aan noodgedwongen de prijzen te moeten verhogen. Dat uiteraard in verband met hogere energie- en grondstofkosten. Daar tegenover staat wel dat er meer relatief nieuwe bouwsets in de sale verschijnen, waaronder de LEGO Ideas 21337 Foosball Table.

De werkende voetbaltafel van LEGO

Zoals je het in de volledige naam van de bouwset al ziet, is de 21337 Foosball Table een product uit de Ideas-lijn. Niet de speelgoedfabrikant, maar een liefhebber dan wel fan heeft de set bedacht en ontworpen. In dit geval de 16-jarige Donát Fehérvári uit Hongarije, die de door LEGO opgezette ontwerpcompetitie ‘We Love Sports’ won.

LEGO Ideas 21337 Foosball Table, voetbaltafel, korting

Het oorspronkelijke model van Donát Fehérvári was overigens een stuk groter, maar de bouwset kwam vorig jaar in een werkende versie op de markt. En geen wedstrijd op de LEGO Ideas 21337 Foosball Table hoeft hetzelfde te zijn.

Inclusiviteit en diversiteit

Je krijgt er in totaal 22 LEGO-minifiguurtjes bij, waarmee je zelf de opstelling kunt bepalen. Aan de stangen binnen de voetbaltafel kun je er tien bevestigen. De rest plaats je op de reservebank, die bij de set is inbegrepen.

LEGO Ideas 21337 Foosball Table, voetbaltafel, korting, minifiguren

In plaats van de gebruikelijke gele gezichten zijn de voetballers nu voorzien van echte huidskleuren in alle mogelijke tinten. Er zit zelfs een speler bij met vitiligo en eentje met een gehoorapparaat. Sterker nog, LEGO levert 44 hoofden en 43 haarstukken bij deze set, zodat je ook je jezelf kunt namaken.

LEGO Ideas 21337 Foosball Table met korting

Vorig jaar is de Foosball Table van LEGO Ideas uitgekomen voor 249,99 euro, nu krijg je 30% korting. Je betaalt vanaf vandaag 174,99 euro voor de voetbaltafel. Altijd nog een groot bedrag, maar het scheelt een aardige slok op de borrel.

LEGO Ideas 21337 Foosball Table, voetbaltafel, korting, minifiguren, voetbal, minifiguren

* Dit artikel bevat affiliate links.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.