Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Word (nog) beter in bed: 4 tips om vrouwen een orgasme te geven

Seks is leuk, maar het is pas echt fantastisch als je er allebei ten volle van kunt genieten. Als je het bed deelt met een vrouw is het toch extra fijn als zij een orgasme heeft? Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om die kans een stuk groter te maken.

Vergeet Dry January, EasyToys heeft iets veel beters bedacht: Stop Dry January. In januari worden massaal de flessen alcohol aan de kant geschoven, maar het seksspeeltjesmerk wil aandacht voor iets anders: hoe je seks voor vrouwen zo fijn mogelijk kan maken. Niks geen ‘droge’ januari – een ‘natte’ januari is toch veel leuker?

Orgasme bij een vrouw

Om het jaar gesmeerd te beginnen, delen we de weg naar het vrouwelijk orgasme. Geloof ons maar, met deze tips komt ze (er) wel.

1. Voorspel, voorspel en nog meer voorspel

Goeie seks is (meestal) niet in een paar minuten gedaan. Het heeft tijd en aandacht nodig. Voorspel is ontzettend belangrijk, vooral bij vrouwen. En al helemaal bij vrouwen die niet snel nat worden. Merk je dat dat bij haar het geval is? Help de natuur een handje: gebruik je tong of glijmiddel. Neem de tijd en vooral: blijf communiceren. Ze weet zelf het beste wat ze wil en waar ze opgewonden van wordt. Dat zal ze je eerder vertellen als je ernaar vraagt.

2. Focus op de clitoris

Er wordt vaak gedacht dat penis-in-vaginaseks the main event is, maar voor (de meeste) vrouwen is dat niet het geval. Alleen penetratie is niet bevredigend, omdat de vagina zelf niet voor een orgasme zorgt. Dat doet de clitoris. Het is het enige vrouwelijke orgaan dat enkel en alleen bestaat voor genot. Het lijkt misschien een klein knopje, maar in werkelijkheid is de gemiddelde clitoris inwendig tien centimeter groot.

Dat het voor genot zorgt, moge duidelijk zijn: het heeft zo’n 8000 zenuwuiteinden (het dubbele van de penis: die heeft er 4000). Niet zo gek dus, dat vrouwen makkelijker en sneller klaarkomen door stimulatie van de clitoris. Ook hiervoor geldt: gebruik je handen of tong, blijf communiceren en kom erachter wat ze fijn vindt. Zolang de clitoris je main focus is, moet dat wel goed komen.

3. Gebruik glijmiddel

Een belangrijke factor voor haar: hoe nat is ze? Niet iedere vagina maakt van zichzelf genoeg vocht aan. Seks terwijl het nog helemaal droog is tussen haar benen is voor niemand leuk en kan voor haar ook nog eens heel pijnlijk zijn. Een makkelijke oplossing: glijmiddel. Het maakt de boel wat soepeler, waardoor zij meer en intenser kan genieten. Gebruik het met je handen, met een speeltje of bij een condoom. Let hierbij wel even op: gebruik je een condoom, kies dan voor glijmiddel op basis van water of siliconen, niet op basis van olie.

4. Experimenteer met speeltjes

Sommige mannen zien seksspeeltjes als bedreiging. Zonde, vinden wij. Seksspeeltjes zijn er niet om je bedpartner te vervangen, ze zijn er om je seksleven nóg beter te maken. Vrouwen zijn niet voor niets lyrisch over luchtdruk vibrators: ze zijn gericht op stimulatie van de clitoris en (meestal) behoorlijk effectief. Heeft ze zelf een vibrator? Experimenteer, kijk wat ze lekker vindt en (niet onbelangrijk) wat je zelf leuk vindt om te doen. Met andere woorden: pak dat speeltje erbij en doe er je voordeel mee!

Meer weten over dit onderwerp? Check www.stopdryjanuary.com.

In samenwerking met EasyToys

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.