Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Van LEGO’s nieuwe 18+ set wordt zelfs je smartphone blij

LEGO brengt na een vliegende start in januari begin volgende maand een toffe nieuwe set voor volwassenen uit. Maak kennis met LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box, een door een fan ontworpen model waar zelfs je smartphone vrolijk van wordt.

Het IDEAS-platform is een van de beste dingen die volwassen LEGO-fans de afgelopen decennia is overkomen. Niet alleen kunnen fans er vol trots hun eigen bouwwerken delen, maar de Denen gebruiken die input ook voor het bedenken van nieuwe sets. Elk kwartaal kiest de fabrikant ontwerpen van hobbyisten uit die de overstap naar het winkelschap mogen gaan maken.

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box

Dat geweldige nieuws kreeg de ontwerper van deze telefooncel februari vorig jaar te horen. Daarna was het een kwestie van geduld hebben, want LEGO heeft extreem hoge kwaliteitseisen. Oftewel: de fan-ontwerpen worden vaak nog rigoureus aangepast. Check bijvoorbeeld deze LEGO IDEAS voetbaltafel uit 2022. Het originele idee is in de basis in stand gehouden, maar daarmee is ook alles wel gezegd.

Afijn, nu is 21347 Red London Telephone Box dus klaar voor primetime. De rode telefooncel is ontworpen door een fervente verzamelaar die zichzelf online Bricked1980 noemt. Hij baseerde zich op de K2, een vroegere Londense versie van de telefooncel die in de eerste helft van de vorige eeuw heel Engeland veroverde. Wel tof: je kunt van binnen kiezen tussen een modernere telefoon met drukknoppen, of een ouderwets model met draaischijf.

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box beeld
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box beeld
(Afbeelding: LEGO)

Zijn ontwerp is op zich redelijk in stand gebleven, al heeft één element de transformatie tot officiële set niet overleefd. Helaas hebben de Denen blijkbaar de iconische brievenbus uit het originele fan-ontwerp moeten schrappen.

Geheime extra feature

De resulterende set belooft niet alleen een toffe build voor volwassenen te gaan worden, maar heeft ook nog eens een geheime extra feature die niet direct opvalt. Je kunt de decoratieve telefooncel-set namelijk ook gebruiken als telefoonhouder.

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box beeld
(Afbeelding: LEGO)

Noem ’t gerust gimmicky of geforceerd, maar hé, je moet dat onding ergens kwijt! Meteen weer een mooi excuus om 21347 Red London Telephone Box aan te schaffen voor op je bureau.

Prijskaartje en releasedatum

LEGO Ideas 21347 Red London Telephone Box bestaat in totaal uit 1460 steentjes, waarmee je het negentien centimeter lange en dertig centimeter hoge model in elkaar kunt zetten. Het prijskaartje? 114,99 euro.

Daarmee is het model in ieder geval een stuk redelijker geprijsd dan de Marvel-set die LEGO afgelopen week lanceerde. Je kunt het rode Britse icoon vanaf nu scoren, dan wordt ie vanaf 1 februari geleverd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.