Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Back to the Future 4-trailer met Tom Holland brengt fans in extase

Er is een trailer van Back to the Future 4 opgedoken, met Tom Holland in de hoofdrol. Het is helaas een fantrailer, maar fans willen meer. Het eerste zaadje voor een reboot of sequel is geplant. Kijken jullie mee filmstudio’s?

Back to the Future (1985) is een van de meest iconische films uit de jaren 80, die nog altijd terugkomt in de popcultuur en modewereld van vandaag. Deel 2 en 3, die in 1989 en 1990 uitkwamen, waren in tegenstelling tot veel andere franchises ook ongekend goed. Een hele generatie maakte op zoetsappige wijze kennis met het genre sciencefiction, en vandaag de dag zijn de cultfilms vanuit nostalgisch oogpunt nog altijd heerlijk om te kijken.

In deel 1 reist de 17-jarige Marty McFly (Michael J. Fox) per ongeluk terug naar het jaar 1955 met de tijdmachine (een omgebouwde Delorean DMC-12) van Dr. Emmett Brown alias Doc (Christopher Lloyd). In 1955 verstoort hij daardoor de ontmoeting tussen zijn vader en moeder, waardoor zijn vader en moeder een ander parallel levenspad bewandelen. En dat zorgt voor een riskante kettingreactie. Zo ga je in drie films door allemaal verschillende tijdlijnen in zowel het verleden als de toekomst.

Back to the Future 4-trailer met Tom Holland

Maar inmiddels hebben wij en andere fans de trilogie zo vaak gekeken, dat we wel eens toe zijn aan iets nieuws. De filmfreaks achter KH Studio denken daar blijkbaar hetzelfde over en voegen eigenhandig daad bij woord met de onderstaande trailer.

In de virtuele film Back to the Future 4 speelt Tom Holland een ‘briljante jonge uitvinder’ met de naam Jake McFly. In zijn rode bodywarmer is hij duidelijk een afstammeling van de tijdreizende tiener Marty. Ook Doc is van de partij. Jake stuit op het lang verloren dagboek van Doc, dat ‘geheimen bevat om de mogelijkheden van tijdreizen te verbeteren, waardoor nieuwe mogelijkheden en onvoorziene gevolgen ontstaan’. Hij begint vervolgens te hoppen tussen verschillende tijdlijnen en neemt het op tegen ‘een mysterieuze tegenstander’ die de geschiedenis wil herschrijven. Naar mooie beelden dus ook een prima plot. Ons heb je.

Fans willen meer

De trailer van de nog niet bestaande film Back to the Future 4 is in een paar weken tijd al 5,5 miljoen keer bekeken. En fans zijn eigenlijk zonder uitzondering enthousiast, zowel over de beelden als de keuze voor Tom Holland. “Dit was geweldig. Ik haat door fans gemaakte trailers, maar dit is heel goed gedaan. Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen”, is een van de treffende comments op YouTube. Andere fans roepen dat het een plicht is van Hollywood om een sequel te maken.

Dat het ook fout kan gaan met sequels, bewijzen deze gênante vervolgfilms op kaskrakers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.