Stijn Kuster
Stijn Kuster Sneakers 21 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 duurste sneakers die je nu kunt kopen

Verzamelaars en liefhebbers van sneakers betalen soms torenhoge prijzen voor een bijzonder paar. Naast handelaren en veilingsites bieden ook de verzamelaars zelf hun sneakers aan. Zo kun je in het digitale tijdperk de meest exclusieve schoenen gewoon op je deurmat laten bezorgen.

Wij keken naar de gemiddelde verkoopprijs van sneakers op het handelsplatform stockX en selecteerde de vijf duurste sneakers van de afgelopen twaalf maanden.

1. Nike MAG Back to the Future

De Nike MAG ‘Back tot the Future’ is een oude bekende tussen de duurste sneakers. De schoenen zijn een replica van de sneakers in de film Back to the Future Part II. Met een gemiddelde verkoopprijs van 29.929,85 euro is het ook de duurste schoen van de afgelopen twaalf maanden.

sneakers, sneaker, duurste, StockX
(Afbeelding: StockX)

Van de sneakers werden in 2011 in totaal 1.510 paar op de markt gebracht, in 2016 kwamen daar nog eens 89 paar bij. Ondanks zijn exclusiviteit is de sneaker wel te koop. Op dit moment is de laagste verkoopprijs 49.160 euro. Het laatste verkochte paar bracht bijna 41.500 euro op.

2. Nike Dunk SB Low Paris

De Nike Dunk SB Low Paris kwam in 2003 op de markt voor de reizende kunsttentoonstelling ‘White Dunk Exhibition’. De sneakers hadden elk een eigen kleurstelling, die verwees naar Parijs. De retailprijs van de unieke sneakers was slechts 69 dollar.

Nike Dunk SB Low Paris, sneakers, sneaker, duurste, StockX
(Afbeelding: stockX)

Naar schatting zijn er maar 202 paar Paris Dunks gemaakt. Dit is ook waarom de prijs zo enorm is gestegen. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op 24.744,55 euro. Het laatst verkochte exemplaar ging voor een stuk minder over de toonbank (16.573 euro).

3. Jordan 4 Retro Travis Scott (Friends and Family sneakers)

De Jordan 4 Retro Travis Scott Purple (Friends and Family) is, zoals de naam al verklapt, alleen gemaakt voor vrienden en familie van Travis Scott. De rapper moet veel vrienden (of een hele grote familie) hebben, want van het model werden ongeveer 1.000 paar sneakers gemaakt.

Jordan 4 Retro Travis Scott Purple (Friends and Family), sneakers, sneaker, duurste, StockX
(Afbeelding: stockX)

Sommige vrienden of familieleden hebben ervoor gekozen om de gekregen sneakers te verkopen. Op dit moment worden er namelijk twee paar aangeboden. Voor de een wordt ruim 38.000 euro gevraagd, voor de ander wil de verkoper 46.500 duizend euro hebben. Geen vriendenprijsje, dus. De gemiddelde verkoopprijs ligt een stuk lager, namelijk op 17.842 euro. Dit is ook de prijs van het laatst verkochte paar.

4. Nike Dunk SB Low Freddy Krueger

Net iets goedkoper is de Nike Dunk SB Low Freddy Krueger. Deze schoen is een eerbetoon aan de schurk uit de film Nightmare on Elm Street. Op deze sneakers zitten daarom bloedspatten en vlekken.

Nike Dunk SB Low Freddy Krueger, sneakers, sneaker, duurste, StockX
(Afbeelding: stockX)

De schoen werd nooit uitgebracht en er zouden ongeveer 30 paar in omloop zijn. Dit drijft de gemiddelde verkoopprijs tot 17.711 euro. Het laatste verkochte paar is voor 19.888 euro van eigenaar gewisseld.

5.Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon

De populariteit van Dunk SB mag wel duidelijk zijn. De hype is dan ook precies waar de Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon om draait. Op de release dag kwamen er zoveel mensen naar de winkel dat de New York Post het op het op de cover plaatste.

Het ontwerp zelf is geïnspireerd op een duif die rondloopt in NYC. De buitenzool heeft een duivenpootachtige kleur en er is een duif geborduurd op de hiel van de sneakers.

Nike Dunk SB Low Staple NYC Pigeon, StockX, duurste, sneaker, sneakers
(Afbeelding: stockX)

Omdat er slechts 150 paar van de sneakers gemaakt zijn is de prijs in rap tempo gestegen. De gemiddelde verkooprijs is 16.698 euro. Het laatste paar is voor 27.677 euro verkocht. De laagste vraagprijs is op dit moment 54.690 euro.

Duurste sneakers ooit

Hierboven zie je nog niet de duurste sneakers ooit. Dat is dit paar, ooit gedragen door Michael Jordan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.