Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Fan van Daredevil en The Punisher? Dan hebben we goed nieuws voor je

Goed nieuws voor de fans van Daredevil, Jessica Jones en de andere ijzersterke Marvel-series op Netflix. Het is twee jaar geleden dat die shows werden gecanceld, wat betekent dat de rechten weer terug bij Disney zijn. Oftewel, Daredevil en co. kunnen hun debuut gaat maken in het Marvel Cinematic Universe, of het nou in de bioscoop of op Disney+ is.

WandaVision is het startschot van een barrage aan Marvel-series die naar Disney+ komen. Volwassen, vaak grimmig en net zo belangrijk voor het Marvel Cinematic Universe als de bioscoopfilms.

Netflix, Marvel en Disney+

Het levert fans van Daredevil, Jessica Jones en de andere Marvel-series op Netflix een dubbel gevoel op. Die streamingdienst had dankzij een samenwerking met het sindsdien gesloten Marvel Television een aantal topseries in handen.

Series die helaas in hun eigen bubbel bleven. De link met het Marvel Cinematic Universe was amper aanwezig, in tegenstelling tot de Marvel-series op Disney+. Tegen de tijd dat bijvoorbeeld The Punisher van start ging werkte Disney al aan zijn eigen streamingdienst. Het succes van Daredevil en de andere Netflix-series met Marvel-helden deed er uiteindelijk niet toe: de Grote Muis en Netflix waren opeens directe concurrenten.

Tja, dan wil je als Netflix zijnde niet miljoenen uitgeven aan het promoten van franchises van je directe concurrent, en Disney wilde die verhalen juist vertellen op Disney+. De Marvel-shows van Netflix werden in 2018 dan ook stuk voor stuk gecanceld. Iets wat niet aan de series zelf lag, maar puur aan de veranderingen in streamingland.

De top 5 slechtste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Twee jaar wachten

Fans die toen concludeerden dat Disney meteen een nieuw Daredevil-seizoen kon gaan maken, kregen een vervelende reality check. Hollywood-publicatie Variety schreef toen dat Netflix nog twee jaar de exclusieve rechten voor de superhelden had. Disney kon dus twee jaar lang niks met Daredevil, Jessica Jones en Iron Fist doen.

Toen voelde dat als een eeuwigheid. Twee jaar!? Mede dankzij de pandemie is die tijd echter voorbij gevlogen. Sterker nog: here we are! Het is nu twee jaar later, wat betekent dat Disney vanaf nu de geliefde Marvel-series op Netflix kan rebooten, met dezelfde cast. Sterker nog, het bedrijf zou Daredevil en co. kunnen laten opduiken in de films. Daredevil was eind vorig jaar al terug bij Disney, nu geldt dat ook voor Jessica Jones en The Punisher.

Daredevil als advocaat van Spidey?

Geruchten doen al de ronde over een rol voor Matt Murdock en daarmee dus Daredevil in een toekomstige Spider-Man-film. Peter Parker’s geheime identiteit werd verklapt aan het einde van Far from Home. Naar verluidt schakelt hij Matt Murdock als advocaat in om zich uit die situatie te redden. Marvel Studios wil volgens dezelfde bronnen zelfs opnieuw Charlie Cox de rol laten spelen.

Ook voor The Punisher heeft Disney naar verluidt toekomstplannen, ook met Jon Bernthal. Voor de rest van de series en cast ziet de toekomst er iets minder rooskleurig uit. De kans is groot dat het bedrijf ervoor kiest om hen te hercasten, of op een andere manier te introduceren in het Marvel Cinematic Universe.

Bernthal staat er in ieder geval klaar voor: “Het gaat er niet om of we het doen, het gaat erom dat we het goed doen en de versie realiseren die de fans echt verdienen. We zullen zien. Ik bedoel, al die beslissingen worden genomen in meetings waar ik niet voor ben uitgenodigd … Maar Frank is er altijd, hij is altijd een deel van mij. En als het telefoontje komt dat we aan de slag gaan, dan ben ik er klaar voor en zorg ik ervoor dat ik er alles aan doe om ervoor te zorgen dat we het goed doen, en anders doen we het helemaal niet. ”

Wilson Fisk, bitte!

Maar goed, dat zijn voor nu slechts geruchten. Marvel Studios heeft nu met de X-Men, de Fantastic Four en Deadpool sowieso een waslijst aan grote namen om te introduceren. Aan vernieuwing geen gebrek dus. Maar fans van de Netflix-series zullen al lang blij zijn dat er überhaupt weer kans is op een comeback voor hun favoriete superhelden. Die twee jaar zijn voorbij geloven. Toch weer een klein voordeel van de pandemie…

Onze wens? Disney, breng alsjeblieft Wilson Fisk terug, de beste Marvel-schurk in jaren!

Glorieuze trailer voor Mortal Kombat-film biedt bloederige nostalgie

CB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.