Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bloederige trailer voor superhelden-serie van bedenker The Walking Dead

Robert Kirkman staat bij het grote publiek vooral bekend als de man achter The Walking Dead. In 2003 startte hij met de zombie-comic die leidde tot de populaire televisieserie en binnenkort zelfs films. De 42-jarige schrijver, toen dus pas 24, heeft echter nog een razend populaire comic afgeleverd: Invincible.

Ja, de man kan meer dan enkel zombies op je beeldscherm toveren. Hij schreef niet voor niks ook voor Marvel Comics onder andere een tijdje de X-Men. Zijn beste werk in dat genre is echter Invincible, een superhelden-comic waarvoor de rechten voor de verandering eens niet bij DC of Marvel liggen.

Invincible

Invincible vertelt het verhaal van de 17-jarige Mark Grayson. Een doodnormale tiener, maar met een bijzondere vader. Zijn vader is namelijk Omni-Man, de krachtigste superheld op de planeet. Als Mark zelf superkrachten begint te ontwikkelen, zal hij niet alleen daarmee moeten leren leven maar komt hij er ook achter dat zijn vader niet altijd het heldhaftige leven heeft geleid dat hij kent.

Het resultaat is een verrassend volwassen verhaal. Eindelijk een tiener die met zijn identiteit worstelt, zonder dat het meteen een zoetsappig tienerverhaal wordt. Kirkman’s comic krijgt nu een groter publiek, want Amazon Prime Video brengt Invincible naar je televisie.

Bloederige trailer voor superhelden-serie van bedenker The Walking Dead Amazon Prime Video Invincible
Ook in de comics is Invincible behoorlijk bloederig (Afbeelding: Image Comics)

Het wordt een animatieserie voor volwassenen. Cartoons hebben in het Westen vaak nog het imago dat ze per definitie kinderachtig zijn, maar de nieuwste volledige trailer voor Invincible maakt korte metten met dat beeld. De bloederige actie vliegt je om de oren, met al het geweld van dien.

Grote namen en The Walking Dead-ster

Amazon beschrijft de Original als een show vol spanning, actie en emotie. Lege woorden, maar de trailer belooft veel goeds. Aan de cast zal het ook niet liggen. Ondanks dat het om animatie gaat heeft Amazon Prime Video een aantal grote namen ingeschakeld, die vaak zelf ook al ervaring hebben met superhelden-films of series.

J.K. Simmons speelt bijvoorbeeld Omni-Man en Zazie Beetz speelt de vriendin van Mark. Ook Seth Rogen, Zachary Quinto, Mahershala Ali, John Hamm en Ezra Miller spelen een rol. Niet de minste namen. Maar de mooiste casting-keuze is wel die van Steven Yuen als hoofdrolspeler, als de stem van Mark Grayson. Precies: de The Walking Dead-ster. In de zombie-serie van Kirkman speelde hij Glenn.

Benieuwd naar de volledige serie? Dan hebben we goed nieuws voor je: de eerste drie afleveringen van Invincible komen al op 26 maart naar Amazon Prime Video, ook in Nederland.

The Walking Dead gaat officieel stoppen (maar er is ook goed nieuws)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.