The Walking Dead gaat officieel stoppen (maar er is ook goed nieuws)

Het hoge woord is eruit: The Walking Dead gaat stoppen. Waar de showrunner vorig jaar nog benadrukte dat ze nog eeuwig door zouden kunnen gaan, gaat netwerk AMC er toch een punt achter zetten.

Dat nieuws is praktisch per ongeluk naar buiten gebracht. Gaming-site IGN deelde op Twitter het nieuws dat The Walking Dead verlengd is met twee nieuwe seizoenen: seizoen 11 en het laatste seizoen. Daarmee komt de populaire zombie-serie in 2022 tot een einde.

The Walking Dead stopt

Daarnaast maakte de website bekend dat AMC het groene licht heeft gegeven voor nóg een spin-off, dit keer over publieksfavoriet Daryl Dixon (Norman Reedus) en Carol Peletier (Melissa McBride). Dat is dus al de derde spin-off-serie waar fans naar uit kunnen kijken.

De tweets werden vervolgens direct weer offline gehaald. IGN deelde duidelijk nieuws dat nog niet de wijde wereld in geslingerd mocht worden. Maar goed, zeker met een publicatie met zo’n groot bereik is het dan al te laat.

Waarom nu?

Het grote speculeren kan dus beginnen. Waarom stopt The Walking Dead? AMC president Sarah Barnett zei onlangs nog dat er “eindeloos veel verhalen in dit universum verteld kunnen worden.”

Fans speculeren dat de huidige pandemie roet in het eten heeft gegooid. The Walking Dead is met afstand de grootste cash cow van AMC, maar is tegelijkertijd ook prijzig om te produceren.

Toegankelijk

Het verhaal verder laten gaan met een kleiner budget en de focus leggen op twee geliefde personages lijkt dan een voor de hand liggende optie. Tevens zou het opnieuw beginnen met een spin-off het universum van The Walking Dead toegankelijker maken.

Netflix cancelt niet voor niks veel series na twee seizoenen. Weinig consumenten hebben er trek in om aan een serie te beginnen waar al vijf seizoenen van bestaan, laat staan twaalf. Maar als men opnieuw begint met een serie, dan kan het oude publiek behouden worden en een nieuw publiek een toegankelijk starting point geboden worden.

Bevestiging en meer shows

Update: het nieuws is nu ook bevestigd door showrunner en producente Angela Kang:

“Ik kijk ernaar uit om samen met onze briljante schrijvers, producers, regisseurs, cast en crew samen te werken om dit epische laatste hoofdstuk van het verhaal van Robert Kirkman de komende twee jaar tot leven te brengen voor onze fans.

De Walking Dead-vlaggenschip-serie is al tien jaar mijn creatieve thuis en daarom is het bitterzoet om er een einde aan te maken, maar ik zou niet meer opgewonden kunnen zijn om met Scott Gimple en AMC samen te werken om een nieuwe serie voor Daryl en Carol te ontwikkelen. Werken met Norman Reedus en Melissa McBride is een hoogtepunt in mijn carrière geweest en ik vind het geweldig dat we samen verhalen blijven vertellen. ”

Tevens meldt het doorgaans goed ingelichte Deadline dat AMC bezig is met plannen voor nog meer The Walking Dead-series. Het moge duidelijk zijn: fans hoeven zich de komende jaren niet te vervelen!

De finale van The Walking Dead seizoen 10 wordt op 4 oktober uitgezonden.

Deadline

Reageer op artikel:
The Walking Dead gaat officieel stoppen (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten