Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

5 gênante sequels van topfilms waarvan je het bestaan niet wist

Zet je zonnebril maar alvast op, anders zullen de ogen uit je kassen smelten bij het zien van deze afgrijselijke gedrochten. Nee, niet de zoveelste Indiana Jones-film. Dit zijn vijf verschrikkelijke sequels op bekende topfilms waarvan je echt niet wist dat ze bestonden.

Arbitrair, willekeurig, subjectief. De Heilige Drievuldigheid om filmsmaak te beschrijven. Maar net zoals bij de slechtste serie op Netflix ooit, velt iedereen unaniem hetzelfde vernietigende oordeel over deze misbaksels van sequels op absolute topfilms.

Verschrikkelijke sequels op topfilms

Gelukkig was de kwaliteit zo bedroevend laag dat niemand de films in kwestie ook maar durfde aan te prijzen, laat staan in de bioscoop te vertonen. Haal de DVD-speler maar terug uit de kast. Want geen één streamingplatform zal deze sequels, inmiddels allemaal cult, ooit aan het aanbod toevoegen.

Titanic 2

“Titanic, maar dan een eeuw later en met tsunami’s”. Onder invloed van hoeveel drugs waren de studiohoofden toen ze deze pitch hoorden? En waar kunnen we er ook wat van krijgen?

Geen bijster goed idee om het lot te tarten en je schip Titanic II te noemen in ieder geval. Of door een vervolg te maken van een van de meest succesvolle films aller tijden. Hoe dan ook hebben zowel het schip als de gelijknamige sequel de bodem probleemloos bereikt.

IMDb-score: 1,6

American Psycho 2

Zelfs William Shattner kon geen vervolg aan het succes van de eerste film breien. Mila Kunis neemt het stokje van Christian Bale erbarmelijk over als geflipte seriemoordenaar die iedereen uit de weg ruimt om de assistente van haar universiteitsprofessor te worden.

Hoe dit iets te maken heeft met de eerste America Psycho? Niets, wat het verhaal was oorspronkelijk niet eens als sequel, maar als een op zichzelf staande film bedoeld. En dure merknamen plakken op goedkope namaak, daar houden ze wel van in Hollywood.

IMDb: 3,7

Jarhead 2

We durven er geld om te verwedden dat de makers van Jarhead 2 de eerste film nooit van hun leven gezien hebben. Of hadden ze de anti-oorlogsboodschap verkeerd begrepen?

Waar een geweldige Jake Gyllenhaal in Jarhead een van zijn beste acteerprestaties ooit levert als gefrustreerde soldaat die geen kogel afgevuurd krijgt, gaat de sequel voornamelijk over de verheerlijking van de Amerikaanse inval in Afghanistan. Hoe liep dat ook alweer af?

IMDb: 5,4

Basic Instinct 2

Sharon Stone had haar benen beter dicht kunnen houden voor het vergeten vervolg op Basic Instict. Een smakeloze en inspiratieloze herkauwing van het origineel.

Onlangs moest Stone de tranen nog verbijten na de ineenstorting van Silicon Valley Bank, maar ongetwijfeld heeft ze er ook een paar gelaten na het lezen van de recensies.

IMDb: 4,4

Dirty Dancing: Havana Nights

Hoewel ook Patrick Swayze zijn opwachting maakt met een kleine cameo, valt de sequel in het niets met de eerste Dirty Dancing. Gelukkig heeft de flop geen stokken in de carrière van Diego Luna gestoken. Maar het duurde wel nog 14 jaar alvorens zijn grote doorbraak met zijn rol al cartelbaas in Narcos: Mexico.

Zonnebril kan nu – op eigen risico- weer af, tenzij je toch besluit deze verschrikkelijke sequels een kans te geven.

IMDb: 5,9

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.