Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Sharon Stone in tranen: ‘Vermogen kwijt door Silicon Valley Bank’

Sharon Stone kreeg het afgelopen weekend even moeilijk tijdens een speech voor een goed doel. “Ik ben net de helft kwijtgeraakt door dit hele banken-gedoe.” Zeer waarschijnlijk verwijst de ster uit Basic Instinct naar de ineenstorting van de Silicon Valley Bank.

Na een fout afgelopen investering had de bank plots onvoldoende cashreserves in de kluis. En zodra Twitter er lucht van kreeg, verspreidde het nieuws zich als een Californische bosbrand. Zowat heel San Francisco stond plots in de rij aan te schuiven om het geld van de rekening te halen. De aandelen kelderden in een historisch tempo en nog voor de zon onderging was het boeken toe.

Maar niet alleen Robinhood-gebruikers en CEO’s van techbedrijven zijn geld kwijt door de run op de Silicon Valley Bank. Toen Sharon Stone de Courage Award in ontvangst nam van het  Women’s Cancer Research Fund, leek het heel even alsof haar veer zou breken.

Sharon Stone vermogen kwijt door SVB

Tijdens haar speech maande Stone het publiek aan om geld te doneren aan het goed doel, waarbij ze duidelijk de krop in de keel kreeg. Na het verbijten van de tranen ging ze verder. “Ik weet dat het moeilijk is om uit te zoeken hoe je het geld moet sturen. Ik ben een digibeet, maar ik kan een cheque uitschrijven”, zei de legendarische Hollywood-ster vanaf het podium. “En op dit moment is dat ook moed, want ik weet wat er gaande is. Ik heb net de helft van mijn geld verloren aan dit banken-gedoe, en dat betekent niet dat ik er niet ben.”

De ineenstorting van de Silicon Valley Bank was overigens niet de enige recente klap voor Sharon Stone. De actrice verloor onlangs ook haar broer aan een hartinfarct. “Mijn broer is net overleden, en dat betekent niet dat ik er niet ben. Dit is voor niemand van ons een makkelijke tijd”, deelde ze. “Maar ik zal je zeggen, ik laat me niet door een politicus vertellen wat ik wel en niet kan doen. Hoe ik wel en niet kan leven. Dus sta op en zeg wat je waard bent. Ik daag je uit. Dat is moed.”

Ingeluisd in Basic Instinct

Het is naar eigen zeggen niet de eerste keer dat Sharon Stone ergens is ingeluisd. Zo beweert ze dat haar iconische scène in Basic Instinct zonder slipje heel anders was voorgeschoteld, al ontkent regisseur Paul Verhoeven dit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.