Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 6 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO trapt 2023 af met viertal spectaculaire sets met Chinees sausje

LEGO heeft een viertal nieuwe sets binnen de Monkie Kid-lijn aangekondigd. Vier modellen die vanaf 1 januari 2023 verkrijgbaar zijn en je innerlijke zevenjarige uit een diepe winterslaap halen.

Onlangs onthulde LEGO de Monkey King Ultra Mech, een imposante mecha waarvan Tony Stark nog wat kan leren. De 39 centimeter hoge set maakt onderdeel uit van de Monkie Kid-lijn. Een reeks aan sets en zelfs een animatieserie waarmee LEGO al drie jaar China probeert te veroveren.

Monkie Kid: van China naar Nederland

De productlijn draait om Monkie Kid, een soort van superheld die gebaseerd is op de mythische Monkey King uit De reis naar het westen, ook wel bekend als Journey to the West. Dat is één van de vier grote klassieke romans uit de Chinese literatuur. Ja, LEGO speelt met deze productlijn zeer specifiek op de culturele achtergrond van Chinese consumenten in.

Dat neemt echter niet weg dat het spectaculaire sets oplevert. Sets die ook hier in Nederland verkocht worden en absoluut de moeite waard zijn. Neem alleen al de bovenstaande mecha: of je nou acht of tachtig bent, je innerlijke kind wordt er meteen vrolijk van.

LEGO Monkie Kid 80045 Monkey King Ultra Mech China
💥 De Ultra Mech (Afbeelding: LEGO)

Nieuwe LEGO Monkie Kid-sets

Dat is niet de enige gloednieuwe Monkie Kid-set die op 1 januari 2023 uitkomt. LEGO heeft nog eens vier toffe set uit de kleurrijke reeks aangekondigd. Modellen die net iets minder pijn doen in je portemonnee, maar even effectief je jongere zelf aanspreken. We zetten ze voor je op een rijtje. Op naar 2023!

LEGO Monkie Kid 80043 Yellow Tusk Elephant

De televisieserie van Monkie Kid is nou niet bepaald… realistisch of bescheiden. Deze imposante olifant komt rechtstreeks uit die show gerend. Het dier is uitgerust met meerdere kanonnen, een wapen dat zelfs uit zijn slurf lijkt te komen en minifiguurtjes die onder andere op een hoverboard rondvliegen. Verhaaltechnisch snappen we er zonder de serie te kijken niks van, maar dat mag de pret niet drukken: spectaculair is het zeker.

🎁Check de prijs en meer informatie in de LEGO Store

LEGO Monkie Kid sets januari 1 2023
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Monkie Kid 80041 Mei’s Dragon Jet

We gaan van een olifant naar een draak. Maar niet zomaar een draak, nee, een ‘drakenvliegtuig’. Het gaat om een straalvliegtuig met een groot kanon, twee echt werkende kleinere kanonnetjes en een geheim wapen. Je kunt namelijk een kleiner vliegtuigje eruit tevoorschijn laten komen, en zo aan de twee erbij geleverde vijanden ontsnappen.

🎁Check de prijs en meer informatie in de LEGO Store

LEGO Monkie Kid sets januari 1 2023
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Monkie Kid 80040 Monkie Kid’s Combi Mech

Wil je toch een mecha bouwen maar is de Ultra Mech te prijzig? Dan kun je voor minder dan twintig euro aan de slag met de Combi Mech. Een kleinere versie van de eerder genoemde gigant. De benen, armen en zelfs de kniegewrichten van de mecha kunnen versteld worden. Dat laatste was bij vorige versies van deze set niet mogelijk. Minifiguurtjes van Monkie Kid en een Ink Demon, de schurken uit de serie van LEGO, maken het pakketje af.

🎁Check de prijs en meer informatie in de LEGO Store

LEGO Monkie Kid sets januari 1 2023
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Monkie Kid 80044 Monkie Kid’s Team Hideout

Tot slot lanceert LEGO op 1 januari ook deze Team Hideout, een schuilplaats voor Monkie Kid en zijn kameraden. Een soort geheime basis, zullen we maar zeggen. De gebouwen zitten tjokvol verrassingen. Zo vind je onder het dak van de smederij een kanon en kan Monkie Kid uit de ruïne komen vliegen met een motor. Alle gebouwen zijn bovendien modulair: je kunt het dorpje zelf indelen.

🎁Check de prijs en meer informatie in de LEGO Store

LEGO Monkie Kid sets januari 1 2023
💥 (Afbeelding: LEGO)

Op zoek naar sets voor volwassenen?

Ja, je merkt het al: de sets rondom Monkie Kid zijn echt ontworpen om mee te spelen. ‘Werkende’ wapens, gebouwen met verbogen functionaliteit: de sets zijn echt voor kinderen ontworpen. Ben je toch meer van de grotere gedetailleerde bouwsets, modellen die je vooral ergens neerzet om te bewonderen in plaats van om mee te spelen? Check dan ook de allerhoogste LEGO-set die ooit is gelanceerd, of pimp je interieur met deze vijf toffe sets.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.