Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO gaat je verlanglijstje veroveren met imposante mecha uit China

Maak kennis met nu al een van LEGO’s tofste sets van 2023: de Monkey King Ultra Mech.

LEGO onthulde afgelopen week een drietal gloednieuwe sets voor het Chinees Nieuwjaar. Een serie aan sets die zich duidelijk op een ander publiek richt dan wat je van het Deense merk gewend bent.

LEGO gaat voor China met Monkie Kid

China is nou eenmaal een gigantische afzetmarkt. Een markt die veel fabrikanten maar al te graag willen veroveren, ondanks de huidige geopolitieke spanningen. Ook LEGO heeft daarvoor een speelgoedlijn in het leven geroepen: Monkie Kid.

Monkie Kid is gebaseerd op een mythisch personage, de zogenaamde Monkey King, uit De reis naar het westen, ook wel bekend als Journey to the West. Een van de vier grote klassieke romans uit de Chinese literatuur, en een inspiratiebron voor vele hedendaagse Aziatische media. Van games en films tot speelgoed.

En dus ook voor Monkie Kid. Een soort superheld, maar dan uit de Chinese mythologie. Ondertussen brengt LEGO al bijna drie jaar sets uit in de serie, die tevens in China is voorzien van een complete animatieserie. Ja, LEGO is op alle fronten bezig met een offensief.

LEGO 80045 Monkey King Ultra Mech

Gelukkig kunnen we er ook in Nederland van mee profiteren. Waar de Chinees Nieuwjaar-sets zo cultureel-specifiek zijn dat ze verder niet echt interessant zijn voor de doorsnee Nederlandse consument, levert Monkie Kid wel regelmatig pareltjes op.

Dat geldt al helemaal voor de zojuist aangekondigde Monkey King Ultra Mech. Een gloednieuwe set die uit 1705 steentjes bestaat en 139,99 euro gaat kosten.

Daarmee bouw je een 39 centimeter hoge en 26 centimeter brede mecha. Pardon: ultramecha, als we de officiële productbeschrijving volgen. Een soort Hulkbuster van Iron Man, maar dan binnen het Monkie Kid-universum. Die uiteraard het geheel bestuurt.

LEGO Monkie Kid 80045 Monkey King Ultra Mech China
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Monkie Kid 80045 Monkey King Ultra Mech China
💥 (Afbeelding: LEGO)

Gouden Zicht

Een verlichtingssteen zorgt ervoor dat de mecha zijn ‘Gouden Zicht’ kan gebruiken, een superkracht uit de televisieserie. De afneembare raketten op zijn rug kunnen omgebouwd worden tot een vliegtuigje, waarin Monkie Kid kan ontsnappen. 

Kijk, Chinese cultuur en voorkennis van de televisieserie of niet: dit is gewoon zo’n LEGO-set waarvan je innerlijke kind spontaan begint te juichen. Mecha’s spreken tot de verbeelding, of je nou 4 of 44 bent.

1 januari de Hulkbuster achterna

Wij gaan persoonlijk dan toch liever voor de recent uitgebrachte Hulkbuster van Marvel, maar met 139,99 euro is de Monkey King Ultra Mech een iets fijner geprijsd alternatief. Of haal gewoon allebei!
Je kunt in ieder geval nog even sparen: LEGO Monkie Kid 80045 Monkey King Ultra Mech is vanaf 1 januari 2023 beschikbaar in de LEGO Store.

LEGO Monkie Kid 80045 Monkey King Ultra Mech China
💥 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.