Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO trapt het Chinees Nieuwjaar af met drie feestelijke nieuwe sets

LEGO trapt nu alvast het Chinees Nieuwjaar af met een drietal gloednieuwe sets. Het is tijd voor het jaar van het konijn!

China is met zijn 1,4 miljard inwoners een afzetmarkt die blijft lonken voor veel bedrijven, ondanks de geopolitieke spanningen. Dat geldt ook voor LEGO. Sterker nog: de Deense fabrikant zet alles op alles om de grootmacht te veroveren met zijn plastic speelgoedsteentjes.

LEGO Lunar New Year

Zo is Monkie Kid een franchise die specifiek met dat doel in het achterhoofd is bedacht. De sets zijn gebaseerd op de Chinese cultuur en komen zelfs gepaard met een televisieserie die in Azië wordt uitgezonden.

Een andere stap in die richting is de lijn LEGO Lunar New Year. Sinds 2013 brengt de speelgoedfabrikant elk jaar sets uit om het Chinees Nieuwjaar te vinden. De feestdag valt volgend jaar op 22 februari, maar dat weerhoudt LEGO er niet van om nu al los te gaan. Net zoals het bedrijf al afgelopen maand de kerstdagen aftrapte.

Drie nieuwe sets voor 2023

De nieuwe Lunar Year-sets zijn onthuld tijdens een expo in China, en hebben het konijn als thema. Niet zonder reden: volgens de Chinese dierenriem is 2023 het jaar van het konijn. Het gaat om drie kersverse sets, die via de website van LEGO ook beschikbaar zullen zijn in Nederland. We zetten ze voor je op een rijtje, plus nog een extra aanrader.

LEGO 40648 Money Tree

We trappen het Chinees Nieuwjaar af met een stukje decoratie. De LEGO Money Tree is precies wat de naam al verklapt: een geldboompje. Er hangen mandarijnen, munten en rode enveloppen in. Voorwerpen die in de Chinese cultuur symbool staan voor geluk en voorspoed. Kunnen we allemaal wel een beetje van gebruiken! Helaas is de prijs van deze set op het moment van schrijven nog niet bekend.

🎁 Deze set staat nog niet op LEGO.com

LEGO Chinees Nieuwjaar sets
🎇 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 80110 Lunar New Year 2023 Display

Van de volgende nieuwe set weten we het prijskaartje wel al: 89,99 euro. Daarvoor krijg je twee decoratieve modellen, opnieuw bedoeld om je huiskamer voor te bereiden op het vieren van het Chinees Nieuwjaar. Beide displays zitten tjokvol symbolen die ons niks zeggen, maar het publiek waar LEGO zich met deze set op richt wel. Zo staan de vissen voor geluk en verwelkomen de groeten op de steentjes “geluk en schatten” en “voorspoed en geluk” in je huis.

🎁 Deze set staat nog niet op LEGO.com

LEGO Chinees Nieuwjaar sets
🎇 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 80111 Lunar New Year Parade

De grootste nieuwe set is ook de enige waarbij het konijnen-thema echt naar voren komt. Het gaat om een kleurrijke parade met drie praalwagens. Voorop rijdt een gigantisch konijn, en allerlei minifiguurtjes zijn verkleed om feest te vieren. Het Chinese publiek zal tussen hen meteen Monkie Kid herkennen. Deze set bestaat uit 1653 steentjes en gaat 129,99 euro kosten.

🎁 Deze set staat nog niet op LEGO.com

LEGO Chinees Nieuwjaar sets
🎇 (Afbeelding: LEGO)

Bonus: LEGO Ice Festival

Bonustip: bovenstaande sets spreken je hoogstwaarschijnlijk door de cultuurspecifieke elementen niet echt aan. Dan is deze oudere Chinees Nieuwjaar-set wél het checken waard. Het gaat om een soort kersttafereeltje met schaatsende kinderen, een hoop sneeuw en een imposante kerstboom. Een beetje vloeken in de kerk misschien, maar het is de perfecte uitbreiding voor je winterdorpje. Zorg dat je er snel bij bent: LEGO vermeldt op de website dat dit model binnenkort uit de handel gaat

🎁 Check de set in de LEGO Store

LEGO Chinees Nieuwjaar sets
🎇 (Afbeelding: LEGO)

Meer LEGO, nu

Geen zin om op nieuwe sets te wachten? Check dan ook ons lijstje met vijf toffe LEGO-bouwsets die je interieur een boost geven. Stuk voor stuk nu al verkrijgbaar! Of vergaap je aan de imposante nieuwe LEGO Marvel Hulkbuster.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.