Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Iron Man is terug: LEGO’s Marvel Hulkbuster kost meer dan een PS5

Maak kennis met één van de duurste LEGO-sets van de afgelopen jaren: de LEGO Marvel 76210 Hulkbuster, een set waar je U tegen zegt.

Disney bouwt met Marvel en Star Wars gestaag aan gigantische franchises. Fans vreten vrijwel alles op wat de Grote Muis op ze loslaat, of het nou een bioscoopfilm, een comic of een serie op Disney+ is.

Disney x LEGO

Niemand doet dat Disney na, en dan vooral niet de lucratieve merchmachine van het bedrijf. Kleding, speelgoed, bestek, attracties in pretparken: Walt Disney pionierde halverwege de vorige eeuw al met een soort 4D-benadering van franchises. Oftewel, op alle fronten uitmelken die hap.

Gelukkig lust LEGO daar ook wel pap van. De Deense speelgoedfabrikant werkt al twee decennia innig samen met Disney. Het resultaat is dat ondertussen het halve LEGO-schap van je lokale speelgoedwinkels uit op Disney-franchises gebaseerde sets bestaat.

Van Black Panther naar Iron Man

Ons hoor je niet klagen, zolang LEGO pareltjes blijft uitbrengen. Deze maand kunnen vooral Marvel-fans de portemonnee trekken. De fabrikant heeft namelijk een peperduur standbeeld van de Black Panther uitgebracht. Het ultieme eerbetoon aan Chadwick Boseman. Wat een set.

Daar komt nog meer prijzig nieuws bovenop. Maak kennis met de LEGO Marvel 76210 Hulkbuster, een gloednieuwe set die deze week officieel is aangekondigd.

Iron Man is terug: LEGO's Marvel Hulkbuster kost meer dan een PS5
💥 (Afbeelding: LEGO)
Iron Man is terug: LEGO's Marvel Hulkbuster kost meer dan een PS5
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76210 Hulkbuster

Ga even rustig zitten voor je verder leest, want het prijskaartje van deze set is niet mals.

De Hulkbuster gaat in Nederland namelijk maar liefst 549,99 euro kosten. Daarvoor kun je ook een Playstation 5 in huis halen. Onderschat echter niet hoe imposant deze nieuwe Marvel-set is.

Voor dat bedrag krijg je 4049 steentjes. Daarmee bouw je de mech van Tony Stark, met afmetingen waar je U tegen zegt. De LEGO Marvel 76210 Hulkbuster is namelijk 52 centimeter hoog, 47 centimeter breed en 24 centimeter diep.

Een joekel van een bouwwerk. Museumwaardig haast, en daarom krijg je er dan ook een standaardje bij met informatie over het model. Leuk detail: daarop kun je ook een minifiguurtje van Tony Stark himself plaatsen, die je bij de set krijgt geleverd.

Iron Man is terug: LEGO's Marvel Hulkbuster kost meer dan een PS5
💥 (Afbeelding: LEGO)

Niet op minifiguur-formaat

De Hulkbuster is overigens veel te groot voor een minifiguurtje. De set is ontworpen op het formaat van deze LEGO Iron Man, die meer het formaat van een actiepop dan een minifiguurtje heeft, en ook echt in de cockpit past. In de onderstaande foto’s zie je de los verkochte set naast de Hulkbuster staan.

Qua poseerwerk kunnen fans in ieder geval eindeloos zoet zijn. Je kunt de handen met individuele vingers poseren, het bovenlichaam kan volledig draaien en er zitten zelfs drie lichtstenen bij de set inbegrepen. Daardoor kunnen de borst en handen van Iron Man echt oplichten. Tof!

Iron Man is terug: LEGO's Marvel Hulkbuster kost meer dan een PS5
💥 (Afbeelding: LEGO)

Klachten, prijskaartjes en releasedatum

Maar goed, dat mag ook wel voor die prijs. Fans klagen online al massaal dat het merk compleet de weg kwijt is sinds de recente prijsverhogingen. Gelukkig heb je nog even om te sparen: de LEGO Marvel 76210 Hulkbuster is vanaf 9 november hier verkrijgbaar in de online LEGO Store. VIP-leden van het speelgoedmerk kunnen op 4 november al de portemonnee trekken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.