Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Sylvester Stallone is een keiharde gangsterbaas in nieuwe serie

Maak kennis met het televisiedebuut van Sylvester Stallone: Tulsa King. Een veelbelovende gangsterserie waarvan zojuist de eerste trailer is verschenen.

Slechts vijftien jaar geleden waren televisieseries nog duidelijk ondergeschikt aan films. Films waren de prestigeprojecten, series moesten het over het algemeen doen met een ander kaliber acteurs.

Sylvester Stallone maakt televisiedebuut

Anno 2022 ziet de televisiewereld er compleet anders uit. Shows hebben opeens televisiebudgetten, en ook de voornaamste acteurs uit Hollywood spelen er graag in. Juist shows van grote streamingdienstcn zijn nu de prestigeprojecten. Van Jared Leto in Apple’s WeCrash tot een prachtproductie zoals Succession

Ook Sylvester Stallone duikt nu in de wondere wereld van televisie. Op 76-jarige leeftijd pakt hij namelijk zijn eerste hoofdrol in een televisieserie: Tulsa King.

Tulsa King via omweg naar Nederland

Dat is een gloednieuwe misdaadserie die op 13 november zijn debuut zal gaan maken op Paramount+. Een streamingdienst die op het moment van schrijven nog niet beschikbaar is in Nederland, maar wees niet getreurd: op 25 oktober komt SkyShowtime naar ons kikkerlandje, met onder andere de Originals van Paramount.

Scheelt weer!

Maffiabaas komt vrij

Maar goed, terug naar meneer Stallone. Paramount heeft de eerste trailer uitgebracht voor zijn nieuwe dramaserie, waarin de Rocky-acteur Dwight ‘The General’ Manfredi speelt, een voormalig maffiabaas die na 25 jaar uit de gevangenis is vrijgelaten. Helaas heeft het nieuwe hoofd van de criminele organisatie hem verbannen naar Tulsa, een stad in Oklahoma. Hij zal opnieuw moeten bouwen aan een crimineel imperium in een omgeving waar hij niemand kent.

Oftewel, je kunt rekenen op een ouderwets lekker gangsterdrama. De kop van een gangsterbaas heeft Stallone in ieder geval al.

De eerste trailer belooft veel goeds, en laat ook zien dat de Tulsa King niet enkel een grimmige misdaadserie gaat worden. De luchtige ondertoon zorgt ervoor dat we niet naar de zoveelste bloedserieuze HBO-serie zitten te kijken. 

Grote namen

Als de trailer je niet al overtuigd om deze show in je agenda te gaan zetten, dan doen de betrokken grote namen dat wel. De bedenker van Tulsa King is namelijk Taylor Sheridan. Hij werkte eerder aan de scripts van onder andere Yellowstone, Sicario en Sons of Anarchy. De beste man weet dus hoe je een dijk van een misdaadserie neer moet zetten. Ook is Terence Winter aan boord, de producent achter Sopranos. Ook niet de minste gangsterserie. 

Dit team leverde eerder al voor Paramount+ de misdaadserie The Mayor of Kingstown af, met Jeremy ‘Hawkeye’ Renner in de hoofdrol. Een show met een dikke 8.2 op IMDb.

Releasedatum en SkyShowtime

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een topper van een misdaadserie. Op 13 november gaan ze in Amerika erachter komen of het eindresultaat alle potentie ook weet waar te maken.

In Nederland kunnen we vanaf 25 oktober met alle Originals van Paramount+ aan de slag. Vanaf dan is SkyShowtime hier beschikbaar. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of Tulsa King ook op 13 november direct naar Nederland komt. We hebben alvast een lijstje met de beste series op dat platform voor je.

Sylvester Stallone is een keiharde gangsterbaas in nieuwe serie Tulsa King
📺 (Afbeelding: Paramount)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.