Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 19 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Beter dan Netflix? De beste films en series op SkyShowtime

SkyShowtime maakt op 25 oktober zijn intrede in Nederland en moet het vuur aan de schenen van Netflix en Disney+ leggen. Maar eerst even peilen of de nieuwe streamingdienst wel een zoveelste abonnement waard is. Wat zijn de vijf beste films en series uit het voorlopige aanbod?

SkyShowtime is een samenwerking van verschillende grote studio’s die met hun streamingplatforms voornamelijk actief zijn op de Britse en Amerikaanse markt. Door de handen ineen te slaan, hopen onder anderen Universal, Paramount en Peacock beter weerstand te kunnen bieden aan de machtige marktpositie van Netflix in Europa. En eigenlijk is dat voor ons als kijker alleen maar goed nieuws.

skyshowtime

Nieuwe streamingplatforms schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond. Een vredevolle samenwerking tussen studioreuzen in plaats van een nog grotere verzadiging van de markt is dan ook een welgekomen geschenk voor onze portefeuilles. Althans, als het aanbod van SkyShowtime de basisprijs van 6,99 euro waard is.

De beste recente films op SkyShowtime

Laten we beginnen bij de films uit het aanbod van SkyShowtime. Zoals gebruikelijk nemen we IMDb als graadmeter en staan de Rotten Tomatoes-scores er voor de volledigheid ook bij. Maar verandering van spijs doet eten, dus doen we het deze keer een klein beetje anders.

Met onder meer de Godfather-trilogie en films als Schindler’s List, Pulp Fiction en Forrest Gump heeft SkyShowtime genoeg klassiekers in het arsenaal om Netflix mee te bestoken. Is er ook genoeg ammunitie van recente makelij? Wat zijn de vijf beste films uit het aanbod die gemaakt zijn in de 21e eeuw?

Tromgeroffel!

1. Gladiator – IMDb-score 8,5

Het magnum opus van zowel Ridley Scott als Russell Crowe mag de gouden medaille mee naar huis nemen.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 78% en Audience Score van 87 %

2. Shutter Island – IMDb-score 8,2

Een ongewone, maar daarom zeker geen slechte film van Martin Scorsese die zich niet heel vaak waagt aan mysterieuze thrillers. Daarnaast is er ook een glansrol weggelegd voor Leonardo DiCaprio.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 68% en Audience Score van 77 %

3. No Country For Old Men – IMDb-score 8,2

Als je van begin tot eind op het puntje van je stoel wil zetten, dan raden we deze film uit het aanbod van SkyShowtime aan. Master Class van een buitengewoon angstaanjagende Javier Bardem.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 93 % en Audience Score van 86 %

4. A Beautiful Mind – IMDb-score 8,2

Waargebeurd drama over de geniale wiskundeknobbel van John Forbes Nash jr., die aan schizofrenie leed. Een tragisch, maar prachtig verhaal.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 74 % en Audience Score van 93 %

5. There Will Be Blood – IMDb-score 8,2

Daniel Day Lewis, één van de meest gevierde acteurs ter wereld, is heel berucht wat betreft zijn kieskeurigheid in het accepteren van een nieuwe rol. There Will Be Blood moet je gezien hebben, dus.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 91 % en Audience Score van 86 %

De beste series op SkyShowtime

In tegenstelling tot films, zijn de beste series sowieso gemaakt in de 21e eeuw ,dus dat zit alvast snor. Enkele eervolle vermeldingen die het lijstje net niet gehaald hebben: Yellowstone, Battlestar Galactica en Mr. Robot. Allemaal series die tot op heden nog niet op een streamingplatform in Nederland te zien waren. Met andere woorden mag het serie-aanbod van SkyShowtime er zeker zijn.

1. Avatar: The Last Airbender – IMDb-score 9,3

Met deze serie voor kinderen maar met een cult following onder volwassenen zal SkyShowtime vast veel mensen blij maken.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 100 % en Audience Score van 98 %

2. The Office UK – IMDb-score 9,0

Waarschijnlijk ben je al lang een derde keer begonnen aan de Amerikaanse versie die op Netflix staat. Dan maar het origineel van Ricky Gervais op SkyShowtime.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 96 % en Audience Score van 88 %

3. 1883 – IMDb-score 8,8

Eigenlijk zou je alleen al omwille van Yellowstone en deze prequel daarop een abonnement bij SkyShowtime moeten nemen. Eindelijk is dit verhaal van een familie pioneers in het Wilde Westen ook in Nederland te bekijken.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 88 % en Audience Score van 90 %

4. Dexter – IMDb-score 8,7

Helaas moeten we je teleurstellen. Het vervolg, Dexter: New Blood komt niet in het aanbod van SkyShowtime voor. Waarschijnlijk zal daar wel snel verandering in komen aangezien de studio Showtime deel uitmaakt van de streamingdienst.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 71 % en Audience Score van 81 %

5. House – IMDb-score 8,7

Blackadder zal altijd de beste serie ooit blijven waaraan Hugh Laurie zijn talent verleende. House komt op een dichte tweede plaats echter.

Rotten Tomatoes: Critics Score van 90 % en Audience Score van 96 %

Meer weten over SkyShowtime

Wil je meer te weten komen over SkyShowtime, de prijzen van het abonnement en het aanbod van de nieuwe Netflix-concurrent? Dan kun je er hier een artikel over lezen. Of check hier de nieuwe documentaire over Prince Andrew die je ook op SkyShowtime zal kunnen streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.