Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-killer onthult prijs en releasedatum Nederland

Netflix krijgt er opnieuw een te duchten concurrent bij in de Lage Landen. SkyShowtime zal vanaf volgende week het vuur aan de schenen van Netflix, Disney+ en HBO Max moeten leggen. Maar wordt de nieuwe streamingdienst ook het kijken waard?

Nederland krijgt er binnenkort nog een streamingdienst bij: SkyShowtime. De dienst doet op 25 oktober zijn intrede in een toch al volle markt voor streamingdiensten, maar dat is volgens topman Monty Sarhan juist goed. “Klanten willen keuze, dus concurrentie is iets goeds”, zegt hij tegen het ANP.

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van Comcast en Paramount. Nieuwe films van de grote filmstudio’s Universal Pictures en Paramount Pictures zullen in de komende maanden als eerste op de dienst verschijnen. Daar zitten films bij als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en Minions: The Rise of Gru die dit jaar erg succesvol waren. Daarnaast kunnen vanaf de lancering series als Halo, Star Trek: Strange New Worlds en American Gigolo gestreamd worden.

De prijs van Netflix-concurrent SkyShowtime

Onlangs heeft Netflix de prijs van zijn nieuwe reclame-abonnement bekend gemaakt. Het bedrijf hoopt daarmee afhakende klanten terug voor zich te winnen maar met de onophoudelijke komst van nieuwe streamingplatforms zou dat wel eens makkelijker gezegd dan gedaan blijken.

De topman van SkyShowtime denkt dat hun aanbod aantrekkelijk genoeg is om kijkers te lokken, zeker gezien de prijs. De streamingdienst zal in Nederland 6,99 euro per maand gaan kosten, en voor die prijs kan op drie schermen tegelijk worden gestreamd. Naast het bestaande aanbod wil de dienst zich in de toekomst ook gaan richten op lokale content.

SkyShowtime is na Viaplay en HBO Max al de derde streamingdienst die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd, maar Sarhan ziet nog genoeg kansen voor groei in Nederland en de andere markten. Hij maakt daarbij een vergelijking met de televisie. “Streamen is pas sinds de afgelopen vijftien jaar een begrip en er zijn maar vijf of zes grote streamingdiensten. Ik betwijfel of er ook maar iemand ‘vijf kanalen zijn genoeg’ zei, vijftien jaar na de uitvinding van de televisie.”

Wil je meer weten over de nieuwe Netflix-concurrent SkyShowtime? Dan kan je je hier inschrijven om op de hoogte te blijven van hun startdata, content en aanbiedingen. Check hier ook alvast de trailer van de nieuwe docu over Prince Andrew die op SkyShowtime zal verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.