Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vernietigende documentaire over Prince Andrew: check de trailer

Een van de meest spraakmakende schandaalfiguren van de laatste jaren krijgt binnenkort ook af te rekenen met een film over zijn exploten. De Britse ex-Royal eist onvrijwillig de hoofdrol op in de nieuwe documentaire Prince Andrew: Banished, waarvan een eerste trailer is verschenen. Meerdere mensen dichtbij het koningshuis zouden een boekje open doen over de uit de gratie gevallen zoon van Queen Elizabeth.

De Duke of York zal met fijngeknepen billen toekijken. Eerder moest hij van mama al zijn koninklijke titels afgeven, en mocht hij van geluk spreken de binnenkant van een cel niet gezien te hebben. Prince Andrews doos van pandora ging open na de arrestatie van Jeffrey Epstein en de Netflix-documentaire Filthy Rich die daarop volgde. Hierin passeerde de verdachtmaking van de jongere broer van King Charles al de revue, maar in de aankomende docu staat hij zelf centraal.

Prince Andrew en Jeffrey Epstein

Epstein werd ervan verdacht honderden minderjarige en kwetsbare meisjes misbruikt en verhandeld te hebben. In de cel pleegde de ultrarijke Amerikaan later ‘zelfmoord‘ (sorry Bill Clinton, niemand gelooft je), maar alsnog kwam Prince Andrew in het oog van de storm terecht.

prince andrew, filthy rich, nieuwe documentaire, peacocks
De foto van Andrew die in Filthy Rich al voorbij kwam (Afbeelding: Netflix)

Prince Andrew kwam in nauwe schoentjes terecht nadat een slachtoffer, Virginia Giuffré, naar buiten kwam met wilde verhalen over seksfeestjes op Epsteins privé-eiland (dat tegenwoordig voor een luttele 125 miljoen euro van jou kan zijn). Daar zou Andrew de toenmalige tiener gedwongen hebben om meerdere malen met hem in bed te duiken. Ondanks dat de Queen hem voor haar overlijden nog het hand boven het hoofd kon houden, lijken zijn dagen als onderdeel van het Britse koningshuis geteld.

Tot een rechtszaak kwam het niet (hoe kan het ook anders), maar de ex-Royal moest wel afstand doen van alle titels en toelages die hij ontving. Tijdens de begrafenisstoet van zijn moeder, kreeg de prins ook meermaals met hecklers af te rekenen die het niet vinden kunnen dat de aandacht alweer zo snel afgeleid is.

Documentaire-trailer Prince Andrew: Banished

Daar moet deze nieuwe documentaire over Prince Andrew dus verandering in brengen. Prince Andrew: Banished komt op 8 oktober uit op streamingsite Peacock. Helaas is dit platform in Nederland niet beschikbaar, maar daar komt op 25 oktober verandering wanneer SkyShowtime zijn intrede maakt in het land. Lees daarover meer bij onze collega’s van Want. Check hieronder vast de trailer.

Ben je fan van stevige docu’s? Dan raden we je aan dit artikel eens onder de loep te nemen. Of hou je toch meer van het feel-good genre? Check dan deze dcou’s over het ontstaan van LEGO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.