Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Filthy Rich trailer: Netflix duikt in geheimen Jeffrey Epstein met docu-serie

Netflix duikt binnenkort in de duistere wereld van Jeffrey Epstein, met de docu-serie Jeffrey Epstein: Filthy Rich. Tijd voor meer true crime dus, na de hits The Confession Killer en Don’t F*ck with Cats.

De documentaireserie verkent het leven van Epstein. Niet alleen hoe hij rijk en machtig wist te worden, maar ook de geheimen achter de internationale sekshandel-operatie die leidde tot zijn arrestatie in 2019, en uiteindelijke dood in de gevangenis.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein: Filthy Rich bestaat ut vier afleveringen en komt op 27 mei naar de streamingdienst. Ook de slachtoffers van Epstein komen uitgebreid aan het woord. Ze vertellen over hun ervaringen op zijn privé-eiland, ook wel bekend als ‘pedophile island’.

Tevens gaan de documentairemakers iets verder terug in de tijd, naar 2008. Toen werd Epstein al opgepakt voor het seksueel misbruik van 36 minderjarige meisjes, die hij tevens poogde te prostitueren. Door een geheime deal met de overheid wist de miljardair na slechts dertien maanden in de gevangenis vrij te komen.

Machtige vriendjes

Vervolgens werd hij alsnog gearresteerd in 2019, voor soortgelijke misdrijven. Datzelfde jaar nog beroofde Epstein zichzelf van het leven. Althans, dat is het officiële verhaal. Velen zetten daar vraagtekens bij. De pedofiel handelde namelijk niet alleen. Hij organiseerde feesten, tripjes en samenkomsten voor machtige mensen, wereldwijd. Waaronder Donald Trump en Bill Clinton.

Naar verluidt verzamelde Epstein chantage-materiaal voor al zijn machtige connecties. Nu hij voor goed in de gevangenis weg zou rotten en niks meer te verliezen had, zou hij in principe al zijn machtige vriendjes erbij kunnen lappen. Was het wel echt suïcide?

27 mei op Netflix

In die vraag en meer duikt Jeffrey Epstein: Filthy Rich vanaf 27 mei. De Netflix Original is geregisseerd door Lisa Bryant, en geproduceerd door Joe Berlinger. Hij was tevens verantwoordelijk voor Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Op naar 27 mei!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filthy Rich trailer: Netflix duikt in geheimen Jeffrey Epstein met docu-serie
Sluiten