Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

7 bands die onmetelijk veel T-shirts verkopen, maar niet aan fans

We weten niet wie we irritanter vinden: celebs (en dus hun volgers) die bandshirts dragen en niet naar de muziek luisteren of fans van die bands die daar een fundamenteel punt van maken. Laat ze toch lekker. Feit is dat sommige bands vooral T-shirts verkopen aan mensen die niet eens van hun bestaan weten.

Zo lijken de Kardashians, als je ze niet kent, ‘s werelds grootste fans van metal en grunge te zijn. Ons inschattingsvermogen vertelt ons dat dit niet zo is, als zal Travis Barker zijn punk door hun strot proberen te duwen.

Bands die veel T-shirts verkopen, maar niet aan fans

Een overzicht met T-shirts van bands die hippe mode-items zijn geworden. Al jarenlang een plaag voor metalheads. Soms liggen ze in de schappen bij H&M, andere keren weer bij designermerken. Voor de dragers hebben we er ook een linkje van de muziek bijgedaan, om kennis te maken. Oh, wacht even, over Kim Kardashian hebben we misschien te vroeg geoordeeld. Ze schijnt te daten met Metallica-frontman James Hetfield.

Iron Maiden

Het beste voorbeeld is Iron Maiden. Een van de meest kenmerkende en invloedrijke bands van de new wave of British heavy metal. Hun T-shirts zijn stuk voor stuk fashionable en dus erg gewild onder celebs en normale mensen. We zijn benieuwd of ze dit soort nummers vaak opzetten.

Led Zeppelin

Geniale jaren 70-band die bij het grote publiek om twee dingen bekend staat: hun T-shirts en de eeuwige Top 2000-song Stairway to Heaven. Hieronder zie je TikTok-koningin Addison Rae een keer niet in bikini, maar in zo’n bandshirt.

Guns N’ Roses

Het deed ons enorm veel pijn dat er een aantal jaar geleden bij de H&M een collectie vol Guns N’ Roses T-shirts werd gelanceerd. Dit is toch een van de bands waar wij aan verknocht waren op de middelbare school in de jaren 90. Maar goed, we raapten onszelf bij elkaar, speelden de boeddhist en maakten er geen fundamenteel punt van. Iedereen heeft recht op zo’n shirt, ook supermodel Sara Sampaio.

Slayer

Slayer speelt snoeiharde thrashmetal, waarin niet gezongen maar ‘gegrind’ wordt. Op straat zie je de T-shirts overal. Veel plezier met luisteren, Kendall Jenner.

Ja, daar vond de gitarist van Slayer ook wat van.

Metallica

Door naar de halfzus van Kendall Jenner. Kim Kardashian is op haar manier fan van Metallica. Sorry, vriendelijke fans, we voelen met jullie mee.

Nirvana

Misschien wel de band met T-shirts die wereldwijd het meest gedragen worden door mensen die de muziek niet luisteren. Toegegeven, het logo is heerlijk. Ontwerper Marc Jacobs werd nog niet zo lang geleden aangeklaagd voor onrechtmatig gebruik van de smiley.

AC/DC

Selena Gomez mag alles, ook bandshirts dragen, zoals dit exemplaar van van AC/DC.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.