Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Victoria’s Angels keren terug als Earth Angels in lingerie van afval

Candice Swanepoel, Alessandra Ambrosio, Lais Ribero en nog veel meer legendarische Victroia’s Angels zijn eenmalig teruggekeerd als Earth Angels. In lingerie van afval, welteverstaan.

Je kunt voor een campagne één supermodel regelen, dat is eigenlijk al een garantie op succes. Met twee supermodellen ga je sowieso viral. En dan is er nog het magazine More or Less, dat een XXL blik met supermodellen heeft opengetrokken.

Victoria’s Angels worden Earth Angels

De fotoshoot is een statement. Alle lingerie is gemaakt van afval uit verschillende industrieën. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Stella Maxwell, Sara Sampaio, Martha Hunt, Elsa Hosk, Lily Aldridge, Lais Ribeiro en Leomie Anderson. Dat is alsof je een voetbalteam opricht met Messi, Mbappe, Haaland, Benzema, De Bruyne, Lewandowski, Courtois, Salah en Virgil.

De voormalige Angels van Victoria’s Secret, die de jaarlijkse Fashion Show al jaren niet meer lopen, hebben zich nu verenigd als Earth Angels. Maar in plaats van kanten beha’s en strings dragen de supermodellen nu upcycled ondergoed van het ‘faux-fashion’ label Kezako. Denk aan materialen als aluminiumfolie, uitgedroogde broden, oude kranten en knuffels.

Lingerie van afval als vrolijk tegengeluid

Hoewel More or Less zijn cover heeft bezaaid met voormalige Victoria’s Angels in lingerie, is het ethos erachter bedoeld om speels te zijn. “Het meest ontwrichtende in de mode op dit moment is humor”, aldus More or Less-oprichter Jaime Perlman.

“We proberen altijd wat humor te injecteren in serieuze onderwerpen. Mode kan zichzelf soms iets te serieus nemen. Ik denk dat mensen aarzelen om meer eco te shoppen, omdat het een zwaar onderwerp is en mensen afschrikt”, vervolgt ze. “Met de Earth Angels in lingerie van afval geven we een vrolijk tegengeluid, met toch een serieuze achterliggende boodschap.” Goed, een fotoserie met alle modellen. Vergeet niet te scrollen door de posts.

Alessandra Ambrosio

Candice Swanepoel

Leomie Anderson

Stella Maxwell

Sara Sampaio

Martha Hunt

Elsa Hosk

Lily Aldridge

Lais Ribeiro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.