Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 21 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Maak kennis met Addison Rae, de Kylie Jenner van TikTok

Je bent vast niet heel bekend met TikTok. Houden zo. Dat is iets voor de jongere generatie. Maar we stellen je wel even voor aan de ‘Kylie Jenner’ van de Chinese video-app. Maak kennis met Addison Rae, tevens bikini-godin en succesvol ondernemer.

Waar Kylie Jenner de absolute koningin is van Instagram, is de 20-jarige Addison Rae dat op TikTok. Op Charli D’Amelio na is ze de persoon met de meeste volgers in de populaire social media-app uit China. In minder dan een jaar tijd verzamelde ze 3,8 miljard likes op haar video’s. Geen onaardige score, ook al heeft ze 61,3 miljoen volgers.

Addison Rae, de Kylie Jenner van TikTok

Voor degenen die echt niks volgen: TikTok is een social media-app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. De filmpjes hebben een lengte van 3 tot 15 seconden. Ook kunnen er video’s in loops van maximaal 60 seconden worden gemaakt. Playbacken en dansen is vooral populair. Wat Kylie Jenner zo goed kan op Instagram, heeft Addison Rae zich mogelijk nog beter eigen gemaakt op de video-app; scoren in bikini.

@addisonre

♬ LAY ALL YOUR LOVE ON ME – Owen Kelley

Yep, aan dit soort filmpjes heeft Addison Rae haar beroemdheid aan te danken. Ze begon als onderdeel van The Hype House, een door TikTok geselecteerde groep die sinds december 2019 content creëert. Ze groeide in no-tempo uit tot dé persoonlijkheid van het platform. De Australische rapper The Kid Laroi schreef zelfs een nummer over haar. Inmiddels heeft de danseres 61,3 miljoen volgers, een aantal dat per dag met duizenden oploopt. In totaal heeft ze in minder dan een jaar tijd 3,8 miljard likes verzameld. Ook met de ondernemersgeest zit het goed. Zo heeft ze de razend populaire webshop ‘Shop Addison Rae’ opgezet. Bekijk hier haar profiel.

Bikini-godin op Instagram

Ook op Instagram is Addison Rae al een van de grote dames. In korte tijd heeft ze meer dan 28 miljoen volgers verzameld en dat is meer dan de Nederlandse Doutzen Kroes, Romee Strijd en Bregje Heinen bij elkaar. Ze deelt het liefst foto’s in bikini – wat is dat toch met die influencers – en vierde onlangs vakantie met Kourtney Kardashian, de halfzus van Kylie Jenner.

We snappen dat je niet direct een TikTok-account maakt, maar we durven er vergif op in te nemen dat je Addison Rae straks volgt op Instagram. Van deze Amerikaanse bikini-godin gaan we nog veel horen en zien. Oh ja, ze is ook model voor Skims, het ondergoedmerk van Kim Kardashian.

👙 Check ook: Cindy Kimberly, het Nederlandse model dat zich meet met Doutzen Kroes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.