Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Carrière-sloper Lubach slaat weer toe: Ann Vossen valt door de mand bij Jinek

In de eerste aflevering van Zondag met Lubach richtte Arjen Lubach zijn pijlen op het falende coronatestbeleid. Hugo de Jonge was als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het belangrijkste doelwit, maar ook Ann Vossen van het OMT kwam er niet best vanaf. Gisteren was zij te gast bij Jinek.

Ann Vossen schoof aan bij de talkshow van Eva Jinek om te reageren op de felle kritiek van Arjen Lubach. Zoals je hier kunt zien was de host van Zondag met Lubach niet te spreken over het handelen van de minister en het Outbreak Management Team (OMT). De enorme problemen die er nu zijn met testen hadden voorkomen kunnen worden.

Ann Vossen in de problemen door Lubach

Nederland had veel eerder in zee moeten gaan met grote laboratoria om voorbereid te zijn op de enorme vraag aan tests. Hugo de Jonge koos er, op advies van het OMT, voor om de kleine laboratoria in ons land te beschermen. Hierin viel vooral de rol van Ann Vossen op. Zij is naast OMT-lid namelijk ook arts-microbioloog en vertegenwoordiger van de kleine laboratoriums in Nederland.

Waarom heeft ze ervoor gekozen om niet in zee te gaan met grote commerciële laboratoriums? Heeft het OMT echt volledig verkeerd ingeschat hoe erg de vraag zou stijgen? Of probeerde Ann Vossen haar eigen beroepsgroep te beschermen? Op die vraag krijgen we waarschijnlijk nooit een antwoord, maar Ann Vossen was wel bereid om in Jinek te reageren op de de kritiek van Lubach.

Jack van Gelder legt Ann Vossen vuur aan de schenen

Helaas liep dit waarschijnlijk niet zoals Ann Vossen gehoopt had. Ondanks dat ze enigszins de hand in eigen boezem steekt en toegeeft dat er fouten zijn gemaakt, zocht ze ook naar excuses. Dit zorgde voor kritiek. Vooral omdat ze geen goed antwoord had op de vraag waarom het beleid zo inconsistent is. Aan tafel bij Jinek waren vooral Jack van Gelder en Rico Verhoeven scherp.

Twitter schaart zich achter Van Gelder en Verhoeven

Beide heren durfden, zoals je in bovenstaande video kunt zien, kritisch te zijn. Vooral Jack van Gelder zat er niet om Ann Vossen te sparen. Hij en de vechtsportkampioen kregen veel bijval vanuit Twitter. Ook daar wordt OMT-lid Ann Vossen niet gespaard.

Zondag met Lubach maakt nieuw slachtoffer

Zo heeft Arjen Lubach er opnieuw voor gezorgd dat iemand, van wie we tot voor kort nog nooit gehoord hadden, opeens zwaar onder druk ligt. Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde met met RUMAG-oprichter Thijs van der Heide. Zijn positie was door een zeer kritisch item van Zondag met Lubach niet meer te houden en moest opstappen. Waarom er toen zoveel ophef was lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.