Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

LEGO komt met de ultieme Batwing set voor verzamelaars

LEGO komt met een nieuwe set voor de ultieme Batman-fans: de 1989 Batwing.

Dat LEGO niet alleen voor kinderen prachtig spul uitbrengt, weten we natuurlijk al langer. We hebben op Manners.nl niet voor niks talloze lijstjes met de tofste LEGO-sets voor volwassenen.

De ultieme hebbedingen vind je onder de noemer UCS-modellen. Oftewel, de zogenaamde Ultimate Collector Series. Prijzige sets die regelrecht het museum in kunnen. Inclusief bijpassend bordje met informatie over het model in kwestie.

Batman is terug

Die reeks is nu uitgebreid met een gloednieuw model. Terwijl we gretig op meer informatie over The Batman wachten, de aankomende film over de stripheld, heeft LEGO namelijk een nieuwe Batman UCS-set uitgebracht.

Vorig jaar was de 1989 Tim Burton Batmobile een grote hit. De Deense speelgoedfabrikant bouwde de iconische bolide uit de Batman-film van regisseur Tim Burton meesterlijk na.

LEGO UCS 1989 Batwing

Blijkbaar sloeg die set aan, want nu is de Batwing uit diezelfde film aan de beurt. Vanaf 1 november kunnen fans namelijk aan de slag met de LEGO UCS 1989 Batwing 76161.

Het iconische voertuig heeft een spanbreedte van maar liefst 56 centimeter. Fans krijgen minder steentjes dan bij de Batmobile, maar desondanks zit de Batwing vol functionaliteit, easter eggs en andere verwijzingen naar de film van Tim Burton.

LEGO UCS 1989 Batwing 76161
Batwing (Bron: LEGO)
LEGO UCS 1989 Batwing 76161
Batwing (Bron: LEGO)

Aan de muur ermee

De cockpit kan open, de aerodynamische flappen op de vleugels kunnen versteld worden en het vliegtuig is uitgerust met machinegeweren en raketwerpers. Mooie easter egg: op het schermpje in de cockpit zie je de gasballonnen die de Joker in de film tegen de Batwing gebruikte.

Bron: LEGO

Je krijgt er zelfs een houder bij waardoor je het model mooi ten toon kan stellen, alsof Batman hoogstpersoonlijk door jouw woon-, werk- of slaapkamer vliegt. Sterker nog, er zit zelfs een unieke LEGO-steen bij die ervoor zorgt dat je de Batwing aan je muur kunt bevestigen. Briljant!

De LEGO UCS 1989 Batwing is vanaf 1 november te koop en gaat 199.99 euro kosten.

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.