Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 30 mrt 2020

Lubach maakt RUMAG met de grond gelijk en Twitter trapt nog even na

Rijk worden met andermans ideeën. Ondanks copyright regels gebeurt dit regelmatig. Meestal stiekem, maar je hebt ook bedrijven die schaamteloos jatten en het nog toegeven ook. Neem bijvoorbeeld RUMAG. Het internetbedrijf dat (vooral Engelse) quotes en grapjes overneemt, puntjes tussen de woorden zet, op een shirt of trui gooit en vervolgens verkoopt. Niet netjes, maar ze komen ermee weg. Sterker nog, ze zijn er ongekend populair mee geworden. Al heeft hun populariteit dankzij Zondag met Lubach wel een flinke deuk opgelopen.

In de aflevering van afgelopen zondag ging het natuurlijk weer over het coronavirus, maar daarnaast was er ook nog ruimte voor de Koning die langs de GGD ging en de bijzondere koppen van de NOS. Vermakelijk als altijd, maar zoals we inmiddels gewend zijn bewaarde Arjen Lubach het beste voor het laatst. De host van de satirische nieuwsshow beet zich vast in RUMAG en liet vervolgens niet meer los.

RUMAG hard aangepakt door Lubach

De aanleiding voor Arjen Lubach om op RUMAG te duiken is hun corona collectie. Een hele berg merchandise waarvan de opbrengst naar het Rode kruis gaat. Mooi dat ze wat terugdoen voor de maatschappij, maar ook daar zit een luchtje aan. Dit geld lijkt namelijk grotendeels ergens anders heen te gaan en daar zijn ze niet heel eerlijk over. Dat trekt Arjen Lubach heel slecht en dus pakt hij RUMAG, zoals je hieronder kunt zien, keihard aan.

Zoals je kunt zien valt er een hoop aan te merken op de handelswijze van RUMAG. Gelukkig is er nu dankzij Arjen Lubach ook een eerlijkere manier om geld over te maken aan het Rode kruis. Wel zo netjes en dat wordt ook gewaardeerd op Twitter.

Twitter geeft RUMAG nog een trap aan

Tijdens en net na de aflevering van Zondag met Lubach werd er massaal getweet over het item. Ook op dit moment zijn de hashtags RUMAG en Zondagmetlubach nog steeds trending. Niet om RUMAG een hart onder de riem te steken, maar om Arjen Lubach te steunen.

Dat heb je zeker

Er is veel lof voor Arjen Lubach

Ook de anti-RUMAG leden van het eerste uur danken Lubach

Vast niet, maar je mag hopen

Mensen geven hun quotes nu gratis aan RUMAG

Check

RUMAG kan na de tirade van Lubach echt niets meer goed doen

De tip van Tiel

En Saskia weet wat je met dat geld moet doen

De eerste klappen zijn al gevallen

En Twitter geniet ervan

Maakt Lubach zich ook schuldig aan diefstal?

En wat heeft RUMAG te zeggen op het item van Arjen Lubach?

Maar ook die reactie lijkt gestolen…

Zelf slachtoffer geworden van RUMAG?

Mocht je ineens jouw quote of grap met puntjes ertussen op een shirt zien staan, dan kun je wat doen. Er is namelijk een Twitterpagina die alle voorbeelden van gesloten quotes verzamelt genaamd: RU.MAG.NIET.STELEN. Hier kun je als slachtoffer dus terecht.

Inmiddels heeft RUMAG een statement naar buiten gebracht en ook daar wordt, zoals je hier kunt lezen, door Zondag met Lubach korte metten mee gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zondag met Lubach

Reageer op artikel:
Lubach maakt RUMAG met de grond gelijk en Twitter trapt nog even na
Sluiten