Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 18 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Getest: Green Chef’s maaltijdbox voor verschillende leefstijlen

Het fenomeen maaltijdboxen is niet nieuw meer, maar Green Chef is wel een nieuwe speler op de markt. Green Chef mikt op gezond, kwaliteit, lekker en een grote variëteit aan verschillende diëten zodat iedereen het kan inpassen in zijn leefstijl. Manners was benieuwd en probeerde het uit.

In het verleden heb ik al veel verschillende aanbieders van maaltijdboxen uitgeprobeerd. De belangrijkste reden dat ik uiteindelijk altijd weer afhaakte, is dat ze niet gevarieerd genoeg waren en niet genoeg aansloten bij waar ik behoefte aan had.

Daarnaast waren de kinderen vaak niet blij met de in hun ogen te spannende gerechten en te grote hoeveelheden groenten. Maar dat is niet zozeer een probleem van maaltijdboxen, veel kinderen hebben hier moeite mee.

Getest: Green Chef's maaltijdbox voor verschillende leefstijlen
Maaltijdboxen die lekker, gezond, gevarieerd en laagdrempelig zijn. (Afbeelding: Green Chef)

Bij Green Chef wordt rekening gehouden met heel wat verschillende soorten diëten en eetvoorkeuren en kun je heel flexibel aanpassingen doen aan het soort box dat bij je leefstijl past. Ook kun je de frequentie aanpassen en met hoeveel personen je wil eten.

Belangrijkste criteria maaltijdbox Green Chef’s

Lekker eten, gezond, niet moeilijk te maken, en gevarieerd zijn voor mij de belangrijkste criteria voor thuis koken. Ik hou ook van uitgebreide diners bereiden, maar doordeweeks is dat zelden haalbaar en kiezen we vaak toch voor snel klaar.

Het eerste criterium: lekker
Dit behoeft geen toelichting, lijkt me. Als het niet te vreten is, houdt alles op.

Het tweede criterium: gezond
Wat verstaan we onder gezond? “Dat onze recepten voldoen aan de voorwaarden van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Lees: minimaal 250 gram groenten, maximaal 850 calorieën en de juiste hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten”, aldus Green Chef.

Het derde criterium: laagdrempelig
“Om je te motiveren en die motivatie vast te houden, zijn onze maaltijdboxen gevuld met gemakkelijk te bereiden, gevarieerde en smaakvolle recepten. Bovendien houd je meer tijd over, want de meeste gerechten staan al binnen een half uur op tafel”, aldus Green Chef.

Het vierde criterium: gevarieerd
“Green Chef biedt wekelijks 16 verschillende maaltijden aan waaruit je recepten kunt kiezen die het best aansluiten op jouw voorkeur en dieetwensen. Van vegan, vegetarisch, pescotarisch, flexitarisch, koolhydraatarm tot keto”, aldus Green Chef.

De test

Ik probeerde de box uit en in dit artikel beoordeel ik Green Chef op bovenstaande criteria. Om te beginnen koos ik voor de koolhydraatarme variant: met veel groenten, zuivel, noten, vis en vlees(vervangers). Dit vonden mijn kinderen in eerste instantie erg spannend maar algauw merkten ze dat het leuk was om samen online de volgende box samen te stellen door te kiezen uit de maaltijden die hen het meest aanspraken.

Getest: Green Chef's maaltijdbox voor verschillende leefstijlen
We probeerden de maaltijdbox (Afbeelding: Green Chef)

Op die manier kun je de inhoud en de gerechten telkens aan aan de smaak van je gezin aanpassen zonder dat je in de bekende valkuil valt elke week hetzelfde te eten. Daarmee is meteen ook een van de grootste voordelen van zo’n maaltijdbox genoemd: kennis maken met nieuwe recepten die je ook echt gaat maken omdat alle ingrediënten ervoor worden meegeleverd.

We vonden het een leuke uitdaging om recepten te kiezen die een beetje buiten de comfortzone van het gezin lagen. De meegeleverde receptkaarten zijn overzichtelijk, met foto’s en alle stappen. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, de recepten die erbij horen kloppen (dat lijkt een inkoppertje, maar is bij veel maaltijdboxen een issue).

Conclusie

Green Chef biedt maaltijdboxen die inderdaad lekker, gezond, gevarieerd en laagdrempelig zijn. Dankzij Green Chef hebben we meerdere recepten ontdekt die we zeker vaker zullen gaan eten en we hebben zeker meer groente gegeten dan dat we normaal doen, omdat je ze nu eenmaal al in huis hebt (en ze op moeten!). De prijs vonden we meevallen, zeker in deze tijden dat je ook bij de supermarkt je meestal rot schrikt van de kassabon.

Afhankelijk van het aantal (2-4) eters en de frequentie (3-5 keer per week) kun je Green Chef in huis halen voor €52,99 en €129,99 per week.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.