Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe serie gaat Squid Game achterna met dodelijke school

Na Squid Game is het tijd voor het volgende Koreaanse spelletje met een diepere boodschap. Maak kennis met Pyramid Game.

Het monstersucces van Netflix-serie Squid Game en Oscar-winnaar Parasite heeft een golf aan grote investeringen in Zuid-Koreaanse content ontketent. Opeens steekt elke grote streamingboer of studio miljarden in de Koreaanse filmindustrie. Een industrie die al decennia topfilms aflevert, maar voor het grote publiek grotendeels onder de radar bleef. Tot nu dus. Van Parasyte (de serie) en een Marvel-concurrent tot het succes van de Koreaanse Rocky: Koreaanse content is booming business.

Van Squid Game naar Pyramid Game

Eind deze maand komt de volgende high-profile vrucht van al die investeringen uit: Pyramid Game. Een nieuwe serie van Paramount die niet alleen de helft van de titel deelt met Squid Game. De Original combineert namelijk twee ingrediënten die het altijd goed doen onder fans van Koreaanse films en series; de gruwelijke competitie van Squid Game en het tienerdrama waar menig K-drama mee scoort.

Pyramid Game volgt Seong Su-ji, een jonge studente die aan een nieuw leven begint op het Baekyeon Girls’ High School. De bergen huiswerk, strakke deadlines en pestkoppen zorgen er al vanaf dag één voor dat school als een overlevingsstrijd voelt voor Su-ji, maar het gaat nog een stap verder. “Maar wanneer ze in aanraking komt met een ranglijstsysteem dat verschoppelingen selecteert via een geheime stemming, moet Su-ji beslissen of ze haar status en de gewelddadige gevolgen daarvan accepteert of dat ze in opstand tegen het piramidespel komt,” aldus de synopsis van de show.

SkyShowtime

Ja, het is overduidelijk dat de makers van Pyramid Game goed naar Squid Game hebben gekeken. Het sociale commentaar en het lugubere overlevingsspel uit de Netflix Original komt ook in de serie van Paramount terug, al lijkt de focus wel iets meer op schooldrama te liggen dan op semi-horror. Althans, daar wijst de eerste uitgebreide trailer op. De serie is gebaseerd op een gelijknamige Koreaanse webtoon.

Gelukkig kunnen we snel gaan ontdekken of Pyramid Game de hoge lat van Squid Game op zijn minst aan weet te gaan tikken. Alle tien de afleveringen van de show zijn vanaf 30 maart op Paramount+ te streamen in de Verenigde Staten, wat betekent dat we de Koreaanse serie hoogstwaarschijnlijk dan ook hier op SkyShowtime kunnen gaan streamen. Op die streamingdienst belanden namelijk steevast de Originals van Paramount. Overigens kun je daar opvallend veel toptitels vinden, waarvan we de beste films in dit artikel voor je op een rijtje hebben gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.