Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Koreaanse ‘Rocky’ is ijzersterke Netflix-serie en de wereldhit van nu

Oké, de ‘Zuid-Koreaanse Rocky’ is wat kort door de bocht. Maar als je lekker gaat op boksen, gelikte misdaadthrillers en woekeraars die in elkaar worden geslagen, dan is de nieuwe Koreaanse Netflix-serie Bloodhounds heerlijk zomers vermaak om aan de hitte buiten te ontsnappen.

Het mag geen nieuws meer heten dat Zuid-Koreaanse films en series door de jaren heen ook hier razend populair zijn geworden. Parasite won een Oscar voor beste film, Squid Game werd wereldwijd de beste bekeken Netflix-serie ooit. Bloodhounds is een nieuwe telg binnen het K-genre.

Bloodhounds is de nieuwe hit op Netflix

De vergelijking met Rocky, de iconische filmreeks waarin Sylvester Stallone zich in een uitzichtloos leven naar boven knokt als bokser, gaat niet veel verder dan het boksen zelf. Alhoewel, ook in de eerste film speelt een woekeraar een grote rol. Aanvankelijk vecht Rocky om zijn niet uitbetaalde schulden bij woekeraar Gazzo te kunnen betalen. In de Netflix-serie Bloodhounds slaan twee jonge boksers en een goedaardige geldschieter de handen ineen om een meedogenloze woekeraar die aast op mensen met zware financiële problemen, juist uit te schakelen.

Zo kort door de bocht is de vergelijking met Rocky dus ook weer niet, al is Bloodhounds een serie die zich in de huidige tijd afspeelt. De twee jonge boksers raken verstrikt in een enorme strijdmacht, en dat levert een uitstekende serie op. Persoonlijk houdt schrijver dezes erg van de sfeer in Zuid-Koreaanse films en series, dus wellicht is zijn mening iets gekleurd.

Hoe wordt de Koreaanse Rocky beoordeeld?

Onze mening is hoe dan ook duidelijk: streamen deze Netflix-serie. Weer een wat anders. Je bent dan overigens niet de eerste die Bloodhounds gaat streamen. Wereldwijd is het de best bekeken serie op de streamingdienst volgens data van FlixPatrol, en in Nederland staat de show op de zesde plaats.

Bloodhounds, zuid-koreaanse rocky, boksen, serie, netflix, wereldhit, korea
Bloodhounds (Afbeelding: Netflix)

Maar wat zeggen de grote filmrecensiewebsites? Welnu, die onderstrepen ons enthousiasme. De publieksscore op Rotten Tomatoes is op het moment van schrijven dik voldoende met een score van 86% en tot nu toe zijn alle professionele filmrecensies op dit platform positief beoordeeld met en rode tomaat. Er zijn echter nog te weinig recensies over Bloodhounds binnen voor een officiële 100% score. IMDb geeft een 8,1 uit 10 aan de Koreaanse Rocky.

Oordeel zelf: Bloodhounds is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.