Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De beste Netflix-killer van Nederland wordt duurder én goedkoper

Skyshowtime is sinds zijn debuut eind 2022 uitgegroeid tot een verborgen pareltje in het Nederlandse streaming-landschap, maar een prijsstijging gooit binnenkort roet in het eten.

Dankzij een samenwerkingsverband tussen Paramount, Comcast, DreamWorks en Universal Pictures kun je op SkyShowtime talloze megafranchises en bioscoopfilms vinden, waar bijvoorbeeld Netflix het steeds meer moet hebben van zelfgemaakte Originals.

SkyShowtime is een topdeal…

Een groot deel van die grote titels die van Netflix zijn verdwenen staan nu dus gewoon op SkyShowtime. Van Schindler’s List en Pulp Fiction tot Good Will Hunting: de hoge IMDb-cijfers vliegen je om de oren.

Begin deze maand tipten we de streamingdienst nog, door de beste films en series op SkyShowtime voor je op een rijtje te zetten. Niet zonder reden: Oppenheimer is daar namelijk vanaf 21 maart exclusief te streamen.

Toen merkten we nog op dat SkyShowtime een opvallend sterke deal is, vooral ten opzichte van Netflix, vanwege het prettige prijskaartje van ‘slechts’ 6,99 euro per maand.

… maar de prijs gaat omhoog

Helaas doet ook de relatieve nieuwkomer nu vrolijk mee met de steeds hogere prijzen en verdere versplinterende beweging binnen het streaminglandschap.

SkyShowtime verhoogt namelijk op 23 april ook in Nederland zijn prijs: vanaf dan kost een abonnement op de dienst niet 6,99 maar 8,99 euro. Een fikse prijsstijging, procentueel.

Gelukkig komt het bedrijf ook met een alternatief. De streamingdienst heeft namelijk tevens een nieuw, goedkoper abonnement aangekondigd, met, je raadt het al, reclame. Daar hangt dan een prijskaartje van slechts 5,99 euro aan.

Hoe vaak je precies reclame te zien gaat krijgen en welk aanbod beschikbaar is blijft voorlopig nog even onduidelijk, maar in de aankondiging heeft men het over “alle grote films van SkyShowtime, nieuwe en exclusieve series en lokale originele programmering.”

Netflix te snel af in Nederland

Het blijft dus even een kwestie van afwachten of je met het goedkopere abonnement bepaalde topcontent misloopt, maar opvallend genoeg lanceert SkyShowtime in tegenstelling tot Netflix het nieuwe reclame-abonnement dus wél direct ook in Nederland.

De grote rode N lanceerde in november 2022 al een goedkoper abonnement met advertenties in onder andere Amerika, met succes, maar in Nederland blijft het vooralsnog stil.

Helaas is Skyshowtime niet de enige streamingdienst die dit jaar zijn prijzen omhoog gooit. Ook de beste manier om Formule 1 te streamen is dit jaar een stuk prijziger geworden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.