Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Oppenheimer maakt debuut bij onderschatte streamingdienst

Oscar-kanon Oppenheimer maakt binnenkort zijn streamdebuut. Skyshowtime, de meest onderschatte streamingdienst in Nederland, heeft de eer om de film als eerst de huiskamers in te zenden.

Oppenheimer is tijdens de Academy Awards van 2024 de grote meneer. De film met Cillian Murphy aan de top van een ijsberg vol topacteurs is genomineerd voor dertien Oscars. Deze genomineerden voor beste film kon je al streamen, en dat lijstje wordt binnenkort dus uitgebreid.

Oppenheimer te streamen bij SkyShowtime

In de epische thriller neemt filmmaker Christopher Nolan het publiek mee in het brein van de theoretische wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Zijn baanbrekende werk als directeur van het geheime Manhattan Project Los Alamos Laboratorium leidde tot het ontwikkelen van de eerste atoombom.

De sterrencast van dit cinematografische meesterwerk bestaat onder andere uit Oscar-winnaar Matt Damon, Oscar-genomineerde Robert Downey Jr., Oscar-genomineerde Florence Pugh, Emily Blunt, Josh Hartnett en Oscar-winnaars Casey Affleck, Rami Malek en Kenneth Branagh. Oppenheimer is vanaf 21 maart exclusief te streamen op SkyShowtime.

Oscar met Nederlands tintje

Er is overigens ook een Nederlander genomineerd voor een Oscar, namelijk Hoyte van Hoytema. Hij maakt kans op het gouden beeldje voor zijn camerawerk in Oppenheimer. Het is niet zijn eerste samenwerking met Christopher Nolan; eerder werd de Nederlandse cameraman al genomineerd voor een Oscar vanwege zijn camerawerk in Dunkirk. Lees hier meer over de Nederlandse Hollywood-ster die je nooit ziet.

Het salaris van de Nederlandse Oscar-nominee die je nooit ziet, Het salaris van de Nederlandse Oscar-nominee die je nooit ziet, Hoyte van Hoytema
Hoyte van Hoytema (Afbeelding: ANP)

De blockbuster, die in juli vorig jaar in première ging, bracht wereldwijd een indrukwekkend bedrag van 952 miljoen dollar op. Dit jaar werd Oppenheimer bekroond met de hoogste onderscheidingen in de industrie, waaronder maar liefst 13 nominaties voor zowel de Academy Awards als de British Academy Film & Television Awards (BAFTA). De Oscar-genomineerde Cillian Murphy is in de blockbuster te zien als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw, biologe en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer.

Check de beste films en series op Skysowtime, een streamingdiengst die het que kwaliteit wint van Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.