Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Jay-Z gespot met legendarisch samoerai-horloge van 1 miljoen

Hij zet bijna nooit een voet verkeerd met zijn horlogecollectie. Ofwel spoort Jay-Z een one of a kind Rolex op, ofwel draagt hij een interessante en unieke vintage Patek Philippe. De legendarische rapper kijkt de tijd immer stijlvol af. En zijn laatste horloge, een Richard Mille van 1 miljoen dollar, heeft ook een achtergrondverhaal dat je meestal niet vindt.

Jay-Z werd afgelopen weekend courtside gespot tijdens een wedstrijd van de Brooklyn Nets. Niets nieuws, behalve dat zijn pols met de aandacht ging lopen. De voormalige aandeelhouder van het NBA-team draagt wel vaker een onwijs duur en zeldzaam uurwerk, maar waarschijnlijk heeft hij er maar één in zijn bezit dat ontstaan is uit een gesprek met een Formule 1-coureur.

Fernando Alonso is naast ambassadeur voor het luxe-horlogemerk eveneens een liefhebber van Japanse kunst en geschiedenis. De voormalige wereldkampioen overtuigde niemand minder dan Richard Mille zelf om het horloge te ontwerpen. De RM 47 Tourbillon is dan ook geïnspireerd op het legendarische samoerai-verhaal van de ronin.

De Richard Mille van Jay-Z

Het peperdure horloge van Jay-Z en Fernando Alonso is gemaakt als een eerbetoon aan Asano Naganori. De samoerai-leider moest in 1701 gedwongen harakiri plegen na een mislukt moordcomplot. Maar zijn dood werd later alsnog gewroken door 47 ronin (samoerai zonder leiders). Vandaar het referentienummer RM 47.

We zijn het gewend dat Richard Mille pronkt met technische tovenarij, maar dit horloge van Jay-Z heeft dus ook een prachtig achtergrondverhaal. Bovendien heeft het kunststuk een volledig met de hand gesneden samoerai-harnas en twee gouden veren; het merkteken van de historische Asano-clan van de samoerai. Er is een schat aan details, zoals het lint van de helm, het zwaard, het wapenschild, en de uitdrukking van het masker.

richard mille, horloge, jay-z
(Afbeelding: Richard Mille)

In totaal kost het maar liefst 16 uur om de 11 componenten waaruit de samoerai op het luxe-horloge bestaat te vervaardigen. Verder is elk uurwerk uit deze limited edition collectie van Richard Mille bekleed met 19 juwelen. Er zijn slechts 75 exemplaren van het legendarische samoerai-horloge in omloop. Het stevige prijskaartje van 1 miljoen dollar is dan ook voor weinigen weggelegd.

horloge, richard mille, jay-z
(Afbeelding: Richard Mille)

Behalve Jay-Z zijn er uiteraard nog bekendheden die graag met een peperduur horloge de spotlights opzoeken. Check hoe Messi en Ronaldo op het WK de tijd aflezen. En Harry Kane had met zijn Rolex zelfs een geheime boodschap.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.