Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Messi overtreft Ronaldo met duurste horloge van het WK 2022

Lionel Messi is tijdens het WK in Qatar gespot met het duurste horloge tot nu toe. Zijn Patek Philip wint het van de Jacob & Co van zijn rivaal Cristiano Ronaldo.

Naast alle randzaken, het voetbal en de controverses letten we tijdens het WK 2022 ook op polsen. In Qatar is weinig criminaliteit op straat, dus voetballers kunnen daar nog enigszins met een gerust hart publiekelijk een duur horloge dragen. En niet dat het een wedstrijdje is in prijs, maar bij Messi en Ronaldo ga ja nou eenmaal automatisch vergelijken.

De 18K witgouden Patek Philippe van Messi

Te beginnen met de Argentijnse wereldster die tijdens zijn tweede wedstrijd op het WK in Qatar zo’n belangrijke goal scoorde tegen Mexico. Volgens een Mexicaanse bokser vierde hij dit overigens respectloos, maar dat viel allemaal wel mee.

Waar hij na Mexico in de kleedkamer opviel, deed hij dat voor Saudi-ArabiĆ« tijdens het pre-interview. Daar kwam Lionel Messi aangelopen met een 18 karaats witgouden Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar (Ref. 5740/1G) om zijn pols. Het horloge heeft een blauwe ā€˜sunburst-wijzerplaatā€™ met witgouden uurmarkeringen en een lichtgevende coating. De nieuwprijs is 145.480 euro, maar de marktwaarde ligt ronde de 245.000 euro. Lees hier alle specificaties.

Het controversiƫle horloge van Cristiano Ronaldo

Naast Messi werd ook Cristiano Ronaldo tijdens het WK in Qatar met een bijzonder horloge gespot, dat naast een gouden ook een controversieel randje heeft. Het gaat om de door hemzelf uitgebrachte Flight Of CR7 Baguette, waarop een moment staat vereeuwigd dat hij tegen Manchester United scoort, de club met wie net voor de lancering brak.

cristiano ronaldo, controversieel horloge, manchester united, breuk, jacob & co, Flight Of CR7 Baguette
Flight Of CR7 Baguette (Afbeelding: JACOB & CO.)

Het horloge van Ronaldo is net iets minder duur dan de nieuwe klok van Messi en kost 142.736,95 euro. Lees hier meer.

Zlatan Ibrahimovic

Ongetwijfeld worden er tijdens het WK in Qatar nog wel duurdere klokjes gedragen dan die van de twee GOAT’s, maar we hebben ze nog niet gespot. Zlatan Ibrahimovic, die er niet bij is, draagt in ieder geval het goedkoopste horloge van alle wereldvoetballers. 260 euro, om precies te zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.