Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 28 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

De gouden kerstjaren van de Amerikaanse Playboy in beeld

Zo tegen het einde van november beginnen we altijd weer terug te verlagen naar het kerstnummer van Playboy. Naar de tijden dat er nog A-celebs naakt onder kerstboom lagen. We blikken terug met onze top 15 blote beroemdheden.

Het is nu niet meer voor te stellen dat supermodellen als Cindy Crawford en actrices als Charlize Theron naakt in Playboy verschijnen. Vroeger was alles beter, zullen we maar zeggen. In navolging op het beste Nederlandse bloot nu onze favoriete internationale celebs van weleer.

Internationale celebs in Playboy

Door de jaren heen hebben heel wat celebs en internationale beroemdheden het kerstnummer (en andere nummers) van Playboy gesierd. Een compilatie van het archief. De links naar de foto’s leiden allemaal naar de officiële website van het magazine, en dus niet naar obscure blogs die de foto’s illegaal hebben gepubliceerd.

1. Kim Kardashian (2007)

Het meest beroemde naakt in Playboy deze eeuw is Kim Kardashian, die in 2007 het kerstnummer sierde met een covershoot. New ‘Hollywood’s Sex Star’ werd ze destijds genoemd. Een nette benaming voor iemand met een gelekte pornotape. Bekijk de foto’s hier.

kim kardashian, playboy, beroemdheden, sexy, kerstnummer
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

2. Cindy Crawford (1988)

Een van de grootste modellen van de jaren 80 en 90 verscheen in 1988 naakt in Playboy. De shoot met Cindy Crawford behoort tot de meest stijlvolle ooit. Bekijk de foto’s hier.

cindy crawford, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

3. Kate Moss (2014)

Om het 60-jarige jubileum te vieren, benaderde Playboy topmodel Kate Moss. Ze zei ja, met een iconische shoot als gevolg. Bekijk de foto’s hier.

kate moss, playboy cover, marc jacobs
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

4. Pamela Anderson (meerdere jaargangen)

Tijd voor Baywatch. Want daar liepen de vrouwen rond die je als tiener in posterformaat op je kamer had hangen. Pamela Anderson in een rood badpak, wauw. Voor Playboy ging ze zelfs volledig uit de kleren, meerdere malen. Bekijk hier haar allereerste shoot, waarin ze nauwelijks te herkennen is. Bekijk ook deze shoot uit haar hoogtijdagen.

5. Carmen Electra (meerdere jaargangen)

Die andere posterfavoriet uit Baywatch was Carmen Electra. Ook zij verscheen meerdere malen in Playboy, waar ze haar volgers tijdens Halloween 2020 nog aan herinnerde. Bekijk de foto’s hier.

carmen electra, playboy, kerstnummer, beroemdheden, carmen electra
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

6. Naomi Campbell (1999)

‘Incredibly nude’, aldus Playboy in 1999. De foto’s van Naomi Campbell staan niet op de officiële website.

naomi campbell, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

7. Sharon Stone (1990 en 1992)

In 1990 verscheen Sharon Stone voor het eerst in Playboy, maar na die ene scène in Basic Instinct moest dat natuurlijk nog een keer over gedaan worden. De foto’s staan niet op de officiële website.

sharon stone, 1992, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

8. Jessica Alba (2006)

Heeft Jessica Alba in Playboy gestaan? Oh jazeker. Foto’s zijn alleen niet meer te vinden op de officiële website.

jessica alba, playboy cover, 2006, beroemdheden
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

9. Marilyn Monroe (meerdere jaargangen)

Moeder aller internationale celebs in Playboy is natuurlijk Marilyn Monroe. Bekijk hier haar lookalike, die onlangs nog in het magazine verscheen.

marilyn monroe, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

10. Azealia Banks (2015)

De Amerikaanse rapper Azealia Banks verscheen in 2015 met een kinky shoot in Playboy. Bekijk de foto’s hier.

Azealia Banks, playboy cover, 2015, celebs, beroemdheden
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

11. Paris Hilton (2005)

In haar hoogtijdagen kon Paris Hilton niet achterblijven. Ook haar foto’s zal je zelf even moeten zoeken, want ze staan niet op de officiële website van Playboy.

paris hilton, playboy cover, 2005, beroemdheden, celebs
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

13. Bai Ling (2005)

Onze all time favourite onder de celebs is Bai Ling, simpelweg omdat we een stelletje Star Wars-nerds zijn. In Episode III – Revenge of the Sith (2005) speelde ze de oogverblindend mooie Senator Bana Breemu. In hetzelfde jaar maakte ze haar debuut in Playboy. Bekijk de foto’s hier.

bai ling, star wars, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

14. Charlize Theron (1999)

Je moet heel goed kijken om haar te herkennen, maar het is toch echt Charlize Theron die je hier op de Playboy-cover ziet staan. De foto’s staan niet op de officiële website.

charlize theron, playboy cover
(Afbeelding: PlayboyMagazine)

15. Kylie Jenner (2019)

Last, but not least: Kylie Jenner. ‘s Werelds jongste selfmade miljardair ging in 2019 uit de kleren voor Playboy Bekijk de foto’s hier.

Top 11 BN’ers in het kerstnummer van Playboy

Door de jaren heen zijn er ook heel wat bekende Nederlanders uit de kleren gegaan voor het kerstnummer. Bekijk hier de top 11 BN’ers naakt in Playboy, van Bridget Maasland tot Katja Schuurman.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.