Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Adidas dropt Home Alone 2-sneakers en eert onbezongen heldin

Adidas komt met het tweede paar Home Alone-sneakers in korte tijd. En de kleur grijs komt niet zonder reden. De duivenvrouw krijgt eindelijk de eer die ze verdient.

Kerst komt eraan, en dan ga je net zoals de afgelopen dertig jaar heel veel lezen en zien over Home Alone. Niet alleen op televisie, maar ook merken en bedrijven spelen al jaren in de op de kerstfilm der kerstfilms. Vaak iets rond hoofdpersonge Kevin (Macaulay Culkin) of beide boeven (Joe Pesci en Daniel Stern), maar Adidas eert nu een onbezongen heldin.

Home Alone 2 x Adidas Forum Low

Vorige winter lanceerde Adidas de sneakers die Kevin droeg in de film uit 1990. Nu vormen de schoenen een ode aan het vervolg, Home Alone 2: Lost in New York. Deze kerstfilm kwam eind 1992 uit en werd zo’n beetje een even grote hit als zijn voorganger. In de sequel blijft Kevin niet alleen achter in zijn huis, maar in New York, waar hij met de creditcard van zijn vader een überluxe hotel boekt.

Home Alone 2 x Adidas Forum Low, sneakers, duivenvrouw
Home Alone 2 x Adidas Forum Low, sneakers, duivenvrouw, hiya pal

Ook deze film kent weer een aantal iconische personages, waaronder niemand minder dan Donald Trump, destijds nog een stuk minder controversieel dan nu. Maar veel belangrijker voor het verhaal was Brenda Fricker, de actrice die de duivenvrouw speelde.

Duivenvrouw geëerd met sneakers

Aanvankelijk wordt Kevin opgeschrikt door de zwerfster die omgaat met duiven, maar later krijgen het zoekgeraakte kind en de eenzame vrouw een band. Ze helpt hem uiteindelijk zelfs met het verjagen van bandieten, door vogelzaad op ze te gooien, waarna ze door honderden duiven worden aangevallen. Ja, zo’n onbezongen heldin verdient óók haar eigen sneakers van Adidas.

adidas form low home alone 2 duvenvrouw
Brenda Fricker als de duivenrouw in Home Alone 2

De volledige naam van de sneakers is Home Alone 2 x Adidas Forum Low. Ter ere van het personage en haar vriendelijkheid hebben de sneakers een grijs, wit en rozig motief dat lijkt op haar en haar duiven. Het model beschikt ook over lukrake stiksels, die verwijzen naar haar opgelapte kleding. En op de binnenkant van de klittenbandriem staat de zin: “Zolang we allemaal maar onze tortelduif hebben.” Op het veterlipje staat “Hiya Pal”, iets dat de boeven tegen Kevin zeiden als ze hem tegen het lijf liepen. Op het linker lipje zie je een abstracte versie van de duivenvrouw.

De sneakers zijn vanaf 5 december te koop voor 120 euro. Home Alone 2 is te streamen op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.