Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met mysterieuze kerstfilm de derde (!) kersthit van 2022

Een nieuwe romantische kerstfilm is in no-time de harten aan het veroveren in alle huiskamers ter wereld. The Noel Diary staat sinds een paar dagen op Netflix, maar schoot meteen naar de eerste plaats van meest bekeken films op het platform.

In de maand november heeft Netflix liefst acht nieuwe kerstfilms aan de catalogus toegevoegd. Zelfs een gebroken klok slaat twee keer juist, moeten de studiobonzen gedacht hebben. Eerder scoorde het populairste streamingplatform al een wereldhit met Lindsay Lohan in de hoofdrol. En nu lijkt ook The Noel Diary al snel een feestdag-favoriet te worden.

Nieuwe kerstfilm op Netflix: The Noel Diary

Hoewel je geen grote sterren zoals Lindsay Lohan te zien krijgt in deze kerstkraker van Netflix, mag je wel een sterk verhaal verwachten. The Noel Diary is gebaseerd op (kerstcadeautip!) het gelijknamige boek van Richard Paul Evans, een schrijver met serieuze adelbrieven.

In deze kerstfilm vertolkt Justin Hartley de hoofdrol. Jacob is een eenzame schrijver die al bijna twintig jaar niet meer thuis is geweest sinds zijn geesteszieke moeder hem het huis uit schopte toen hij nog maar zestien was. Wanneer een advocaat hem enkele dagen voor kerstmis belt om te vertellen dat zijn vervreemde moeder is overleden en haar huis aan hem heeft nagelaten, keert Jacob niet alleen terug om de nalatenschap te regelen, maar ook om te proberen zich te verzoenen met de pijn van het verleden. Maar dan moet het verhaal van The Noel Diary nog beginnen.

Eens aangekomen krijgt hij een onverwachts bezoek van Rachel (gespeeld door Barrett Doss). Ze is op zoek naar de moeder die haar dertig jaar eerder ter adoptie heeft aangeboden. En blijkbaar werkte ze vroeger als nanny voor de ouders van Jacob. Samen beginnen ze aan een zoektocht die hen dichter bij het verleden brengt, en elkaar.

In tegenstelling tot wat gebruikelijk het geval is bij kerstfilms zoals The Noel Diary, zijn de recensenten vrij mals gebleven. Op Rotten Tomatoes krijgt de Netflix-hit een puike score van 67 onder critici. Het publiek is minder tevreden. Zij geven een score van 55 procent. Op IMDb lijken de meningen met een 6,3 ook verdeeld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.