Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het stijlvolle horloge van Zlatan Ibrahimovic koop je voor 260 euro

Voetballegende Zlatan Ibrahimovic geeft het goede voorbeeld aan andere profvoetballers: stop met die dure klokjes en steel de show met een betaalbaar horloge. Check zijn Swatch x Omega Mission to Mars.

Stijlvol is uiteraard een subjectief begrip, maar ondergetekende is nou eenmaal een groot liefhebber van Swatch. En dan vooral van de platte, doorzichtige modellen.

Het horloge van Zlatan Ibrahimovic

De 41-jarige Zlatan Ibrahimovic, nog altijd in dienst van AC Milan, spotten we afgelopen weekend met een Swatch x Omega Mission to Mars om zijn pols. Dit is een collab tussen twee stijlvolle en betaalbare horlogemerken die bestaat uit elf verschillende modellen.

zlatan ibrahimovic, swatch omega mission to mars, betaalbaar horloge, moonswatch, klokje
Zlatan met een Swatch x Omega om zijn pols (Afbeelding: ANP)

Ieder model representeert de missie naar een planeet. Zlatan Ibrahimovic draagt de rood-witte Swatch x Omega Mission to Mars, waarop de planeet die Elon Musk wil bevolken centraal staat. Je koopt het stijlvolle horloge voor 260 euro.

zlatan ibrahimovic, swatch omega mission to mars, betaalbaar horloge

Uniek aan dit horloge is ‘Bioceramic’, een hybride samenstelling van keramiek en biomateriaal dat afkomstig is van ricinusolie. Dit materiaal zorgt voor een milieuvriendelijke touch. Alle uren, minuten, chronograaf-secondewijzers en uurmarkeringen zijn voorzien van superluminova voor een opvallende gloed in het donker. Let ook op de constructie van de lugs, het iconische ‘punt over 90’ op de tachymeter en de bezel met schaalverdeling.

Hysterische rijen voor Swatch x Omega

Het horloge waar Zlatan Ibrahimovic mee is gespot, kwam in maart 2021 uit. De samenwerking tussen Swatch en Omega bracht destijds behoorlijk wat teweeg. Verzamelaars over de hele wereld haastten zich naar de shops om er als eerste bij te zijn, en dat mondde uit in hysterische rijen.

zlatan ibrahimovic, swatch omega mission to mars, betaalbaar horloge, moonswatch

Zlatan Ibrahimovic mag dan uniek zijn in de voetbalwereld met een betaalbaar horloge (lees je mee, Tadic?), in Hollywood is de trend al wat langer zichtbaar. Check bijvoorbeeld deze steenrijke beroemdheden met spotgoedkope klokjes.

Tijd voor een workout

Om nog heel even bij Zlatan Ibrahimovic te blijven, die we hier op de redactie niet zo verafgoden als veel andere voetbalfans, kijken we nog even naar zijn Rambo-workout. Want we zijn natuurlijk wel jaloers op het afgetrainde lichaam van de Zweedse voetballer. Dat andere gedoe hebben we niet zoveel mee, als was dat vroeger wel geinig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.