Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Rambo-workout van Ibrahimovic: wie doet dit hem na?

Zlatan Ibrahimovic is een van de meest iconische voetballers van deze eeuw. De Zweedse spits laat op Instagram weer eens zien dat hij fitter dan ooit is met een bizarre manier om zijn lichaam te trainen. Rambo, kijk je mee?

Op dit moment is Ibrahimovic 40 jaar oud. Waar de meeste profvoetballers in hun dertiger jaren een punt zetten achter hun professionele voetbalcarrière, weet de Zweedse spits van geen ophouden. Met zo’n lichaam kan dat ook, maar daarvoor traint hij hard.

Trainen als Zlatan Ibrahimovic

De Zweedse voetballer deelde een workout-video, zijn manier van trainen is beestachtig. Wij doen het hem niet na, Rambo wellicht wel.

In de video zie je hoe Ibrahimovic zijn buikspieren van staal aanpakt. En dat is nog niet alles: naast zijn buikspieren is deze oefening ook een perfecte training voor zijn beenspieren, omdat hij deze gebruikt om zicht vast te klampen aan de bokszak. Indrukwekkend.

5 workouts voor strakke buikspieren en een ijzersterke core

Een aantal dagen na de video deelde hij op Instagram de overtreffende trap: een workout geïnspireerd op de klassieker van Rambo.

In de eerste clip zie je hoe Sylvester Stallone water omhoog brengt met het gebruik van alleen zijn buikspieren. En vooruit, door zijn armen wat te herpositioneren. De profvoetballer draait daar zijn hand blijkbaar ook niet voor om, en laat zien dat hij dit ook zonder al te veel moeite uitvoert.

En vooruit, een klein puntje van kritiek: de benen van Ibrahimovic zijn niet volledig gestrekt zoals die van Stallone als Rambo. Een leuke uitdaging voor de voetballer om naar toe te werken, en nog sterker te worden.

Sylvester Stallone over zijn Rambo-workout

In 2019 sprak Manners Magazine met de enige echte Sylvester Stallone over zijn fysiek, zijn voorbereiding voor de Rambo-films en uiteraard over de films zelf. Dat interview lees je hier.

En nu we toch aan het oreren zijn over Rambo: bekijk hier de vijf films, van slechtst naar best.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.