Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Swatch dropt betaalbaar glow-horloge met ultieme 80’s vibes

Een van onze favoriete horlogemerken heeft weer eens een heerlijk nieuw klokje uitgebracht. De semi-transparante Swatch Neon Jelly heeft dankzij zijn neonkleuren de ultieme 80’s en 90’s vibes en geeft licht in het donker.

En niet geheel onbelangrijk: het horloge is betaalbaar. Ieder zo zijn smaak, die we nooit zullen afvallen, maar een peperdure Rolex of Patek Philippe is niet echt ons ding. Ook niet als we het geld ervoor hadden. Denken we. Oké, er zijn uitzonderingen.

Swatch Neon Jelly

Hoe dan zijn we dol op betaalbare horloges van klassieke merken als Casio, Seiko, Citizen en Swatch. En dan vooral klokjes in retro-stijl. Deze Neon Jelly, waar niet iedereen van zal houden, gaat dan waarschijnlijk ook ons winkelmandje in als het nieuwe salaris is gestort.

De Swatch Neon Jelly is betaalbaar en heeft ultieme 80's vibes
(Afbeelding: Swatch)

Dit oversized retro-horloge is geïnspireerd op een Swatch CHRONO uit de jaren vroege 90: de JELLY STAG (SCK104). De opvallende kenmerken zijn een levendige, veelkleurige wijzerplaat met tachymeter-ring, aangevuld met feloranje uur- en minutenwijzers en een felgele secondewijzer met glow-in-the-dark-effect.

Betaalbaar glow-in-the-dark horloge

Het betaalbare horloge van Swatch heeft een matte transparante kast en lunette met een feloranje kroon en felgele knopjes en details op de lunette. De transparante gestructureerde band met bijpassende loops en een felgele halve gesp maken het plaatje compleet. Je koopt het lichtgevende horloge voor 165 euro.

swatch neon betaalbaar horloge
(Afbeelding: Swatch)

De Swatch NEON-collectie, doordrenkt met jaren 80 en 90 vibes, bestaat uit meerdere modellen. Check de website van het Zwitserse horlogemerk voor meer. Coole klokjes zijn onder meer de Neon Arrow, Neon Flash Arrow, Orange in the Works, Neon Hot Racer en Neon Rider. Laatstgenoemde zie je hierboven op de foto.

Beroemdheden met betaalbare horloges

Zoals gezegd: wij gaan lekker op betaalbare horloges. Conor McGregor en Cristiano Ronaldo zijn dus niet onze rolmodellen. Bil Murray, Barack Obama en Tyler the Creator wel. Zij behoren tot het selecte groepje beroemdheden die de show stelen met spotgoedkope klokjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.