Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Charlize Theron legt critici het zwijgen op met toverhit op Netflix

The School for Good and Evil met onder anderen Laurence Fishburne en Charlize Theron staat op dit moment op nummer één als best bekeken film op Netflix. En gezien de negatieve recensies en scores op sites als Rotten Tomatoes, mag dat best wel een verrassing genoemd worden.

Het lijkt wel een traditie bij Netflix. Eerder hadden we bij Manners al belicht dat The Watcher ondanks belabberde beoordelingen het heel goed doet bij kijkers thuis. Nu bewandelt een nieuwe film hetzelfde pad als de verguisde thrillerserie van Netflix. The School for Good and Evil kan namelijk op weinig bijval rekenen onder critici, maar scoort intussen wel in de huiskamers.

The School for Good and Evil op Netflix

Nochtans kunnen de recensenten niet met de vinger wijzen naar de cast. Topactrice Cate Blanchett (The Lord of the Rings verleent haar stem aan het verhaal als verteller en ook Laurence Fishburne (The Matrix), Ben Kingsley (Schindler’s List) en Charlize Theron (Atomic Blonde) maken hun opwachting. Bekijk hieronder de trailer van de sprookjesfilm.

De Netflix-film gaat over de strijd tussen twee scholen voor tovenarij waar leerlingen worden getraind tot helden of slechteriken die de balans tussen Goed en Kwaad moeten bewaren. Maar de combinatie tussen het Zweinstein van Harry Potter en verschillende sprookjes zoals Assepoester en Sneeuwwitje lijkt aan de basis te liggen van de slechte reviews. Charlize Theron speelt Lady Leonora Lesso, de decaan van de school.

Best bekeken film wereldwijd, matige recensies

Sinds de film op 20 oktober verscheen, schoot The School for Good and Evil als een pijl het lijstje van best bekeken Netflix-films omhoog. En intussen staat het sprookjesverhaal al een aantal dagen op nummer één. Zo ook in Nederland. Mocht het van recensenten afhangen echter, zou de film al snel in de vergetelheid moeten belanden.

school for good and evil, netflix
De hoofdrolspelers (Afbeelding: Netflix)

“De film eindigt met de belofte dat er nog hoofdstukken zullen volgen, maar ik zou het geen probleem vinden om geen enkele bladzijde meer te lezen van dit verhaal”, klinkt het onder meer. Maar met de kijkcijfers en de mening van het publiek leggen Charlize Theron en kornuiten de critici toch echt het zwijgen op.

Op IMDb krijgt de Netflix-hit een matige 5,9 op 10, terwijl critici op Rotten Tomatoes de fantasy-film met een score van slechts 30 procent de grond in boren. Het publiek is met een score van 70 procent gelukkig iets milder, dus kan het zeker zijn dat het verhaal jou wel smaakt. De film is nu te zien op Netflix.

Charlize Theron in Netflix Original The Old Guard

The School for Good and Evil is zeker niet de eerste Netflix Original met een grote rol voor Charlize Theron. In The Old Guard (2020) speelde ze de hoofdrol, met de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als een van haar tegenspelers. Die film scoorde op Rotten Tomatoes 80% onder recensenten en tikte zelfs een record aan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.